Кандидатът на социалистите Луис Арсе може да спечели президентските избори

...
Кандидатът на социалистите Луис Арсе може да спечели президентските избори
Коментари Харесай

Социалист е на път да спечели президентските избори в Боливия на първи тур

Кандидатът на социалистите Луис Арсе може да завоюва президентските избори в, без да се стига до втори тур, демонстрира екзитпол на телевизия " Унител ", предадоха Reuters и ТАСС.
Арсе, член на Движението за социализъм на емблематичния някогашен президент, който беше упрекнат от опозицията в изборни измами, получава 52,4 на 100 от гласовете, демонстрират данните от екзитпола. Основният му конкурент Карлос Меса получава единствено 31,5 на 100 от гласовете. На трето място е претендентът на десния съюз " Ние имаме вяра " Луис Фернандо Камачо с 14,1 на 100 от гласовете.
 Прокуратурата в Боливия желае Ево Моралес да бъде задържан Прокуратурата в Боливия желае Ево Моралес да бъде задържан
Антикорупционната комисия към прокуратурата на Боливия упрекна някогашния президент на страната Ево Моралес в тероризъм и изиска ареста му....
За да завоюва победа на първи тур, водещият претендент би трябвало да получи минимум 40 на 100 от гласовете и да води с минимум 10 на 100 пред останалия на второ място, или да получи над 50 на 100 от гласовете. Бившият министър на стопанската система на Моралес изпреварва с над 20 на 100 главния си противник, отбелязва " Франс прес ".
Бившият президент Ево Моралес се отдръпна през 2019 след три мандата отпред на страната (от 2006) и след обвинявания във фалшификации на изборите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР