Кандидатът на републиканците да оглави Камарата на представителите на САЩ

...
Кандидатът на републиканците да оглави Камарата на представителите на САЩ
Коментари Харесай

Състезание за говорител на Камарата на представителите на САЩ в хаос, тъй като Scalise отпада

Кандидатът на републиканците да оглави Камарата на представителите на Съединени американски щати отпадна в четвъртък, откакто не съумя да откри задоволително поддръжка, с цел да завоюва вота на цялата камара, което потопи парализираната долна камара на Конгреса още по-дълбоко в рецесия.

Стив Скализ едвам завоюва скрито вътрешно републиканско гласоподаване в сряда, с цел да размени отстранения ръководител Кевин Маккарти, само че бързо стана ясно, че той не може да получи нужните 217 законодатели за гласоподаване на цялостната камара, защото съперниците му в личната му партия се подредиха с цел да разгласят, че няма да го поддържат.

„ Беше много път и има още дълъг път. Току-що споделих с сътрудниците си, че отдръпвам името си като претендент за определен за представител, “ Скализ сподели.

Съобщението постави завършек на очакванията на партията за миг на единение, като удължи лидерския вакуум, който попречи на Конгреса да извършва даже най-основните си функционалности в продължение на девет дни след невижданото премахване на Маккарти при протест от десни законодатели.

Не е планувано гласоподаване за представител, само че в случай че всеки демократ и републиканец присъстваше и гласуваше, всеки претендент щеше да има потребност от 217 гласа, с цел да надделее - сложна задача в партия, която е разкъсвана от фракционни битки.

A втората обществена борба за поста на ръководителя – девет месеца след маратонската, 15-рундова борба на Маккарти за спечелването на чукчето – надали можеше да пристигна в по-лош миг за следената от републиканците долна камара на Конгреса.

Камарата без водачи беше не може да одобри никакви законопроекти или да утвърди молбите на Белия дом за незабавна помощ, защото Израел – най-големият съдружник на Съединени американски щати в Близкия изток – е във война против бойците на Хамас.

Междувременно законодателите гледат на идното затваряне на държавното управление, до момента в който имат единствено месец, с цел да се спогодят за равнищата на федералните разноски за 2024 година, преди парите да свършат, и не са постигнали прогрес по време на лидерската рецесия.

Scalise работеше трескаво, с цел да завоюва повече поддръжка, до момента в който републиканците се събраха по обяд, макар че полемиката наподобява даде резултат повече скептици, в сравнение с нова поддръжка.

„ Няма консенсусен претендент за представител. Трябва да останем във Вашингтон, до момента в който разберем това “, сподели конгресменката Анна Паулина Луна, която поддържа Скалис, в обява в обществените медии след срещата.

„ Вече няма да гласоподавам за Скализ. Дори не мисля, че ще стигнем до пода. "

Пренебрегван от Тръмп

Поредица от републиканци оповестиха, че нямат проекти да поддържат Скалийз, а някои стратези повярваха на опозицията от личната му партия може да наброява до 30 законодатели.

„ Тази страна разчита на нас да се върнем дружно. Камарата на представителите се нуждае от представител и ние би трябвало да отворим Камарата още веднъж “, сподели Скализ.

„ Но явно не всички са там. И към момента има различия, които би трябвало да бъдат решени. “

Републиканецът, който е прекарал десетилетие в нанагорнище на управителните редици, сподели, че обича работата на водач на болшинството и е „ необикновено блажен “.

Клетивниците са имали изрази яд от метода, по който оказа помощ да се убият препоръчаните промени в процеса на номиниране.

Други бяха загрижени, че той няма да може да сплоти партията и имаше опасения, че лекуването, което получава за рак на кръвта, ще го направи прекомерно слаб за работата.

Републиканците не оповестиха проект за разрешаване на рецесията, само че биха могли да се облегнат на твърдолинейния Джим Джордан, който загуби от Скалийз във вътрешното гласоподаване, или да се опитат да влагат цялостни пълномощия на оратора за стеснен интервал от време в законодател, който понастоящем извършва длъжността краткотраен секретар.

Лидерът на малцинството в Камарата на представителите на Демократическата партия Хаким Джефрис прикани за " двупартийна ръководеща коалиция " в Камарата на представителите, макар че републиканците не са дали знак, че в миналото ще го обмислят.

(AFP )

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР