Кандидатът на Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ за шеф на НЗОК

...
Кандидатът на Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ за шеф на НЗОК
Коментари Харесай

Човекът на ПП-ДБ за НЗОК, уличен в пране на пари?

Кандидатът на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ за началник на НЗОК Станимир Михайлов е укрил благосъстоятелност на компания. По този метод той е нарушил закона против изпирането на пари, за чието съблюдаване е натоварена Държавната организация за национална сигурност /ДАНС/.

Документи, с които „ Фокус “ разполагат демонстрират, че през март 2015-та е основана компания „ БАЛКАН КРЕДИТ “ , която действа и през днешния ден. Дружеството се занимава с показване на заеми на физически и юридически лица, външна и вътрешна търговия. Капиталът му е 50 хиляди лв. , а последният финансов доклад е от 2019-та.

Станимир Боянов Михайлов, който е претендентът на ПП-ДБ за началник на НЗОК, е изпълнителен шеф на компанията. Освен това е и акционер в сдружението .

Как Михайлов нарушава Закона за ограниченията против изпирането на пари?

Законът е признат през 2018 година Според една от наредбите му изпълнителният шеф на всяко сдружение е длъжен да подаде декларация , в която да бъдат оповестени действителните притежатели на компанията – физически лица, имена, поданство, ЕГН, дата на раждане, в случай че нямат ЕГН, страната на престояване. Това условие обгръща и “БАЛКАН КРЕДИТ “, в която Станимир Михайлов е акционер и изпълнителен шеф.

Проверка демонстрира, че пет години по-късно, до през днешния ден, Михайлов не е подал такава декларация . Възниква въпросът: Защо и какво крие претендентът за шеф на НЗОК, с чийто автограф се разпределят над 7 милиарда държавни пари?

За сходно съзнателно безучастие и укриване на данни от ДАНС, законът планува наказателна отговорност – санкция и наложителна всеобхватна инспекция на организацията, която пази националната сигурност на страната.

Кой е Станимир Михайлов? Името му нашумя след неуспеха на миналата процедура за избор на шеф на НЗОК, когато ГЕРБ-СДС предложиха Иванка Динева за поста, а в следствие тя се отдръпна по персонални аргументи. Тогава ПП-ДБ не издигнаха собствен претендент. Сега обаче те показаха Станимир Михайлов за поста. Един от главните претекстове на обединението е “дългогодишният му опит във финансово-икономическата сфера и професионален опит в региона на ръководството на опазването на здравето “. Михайлов е член на УС на Токуда Здравноосигурителен фонд, взел участие е в голям брой договаряния с институции и корпоративни клиенти и има опит в този развой, написа в Мотивите към предлагането за неговата кандидатура, с които медията ни разполага.

Станимир Михайлов ще бъде изслушан на изключително съвещание на отрасловата парламентарна комисия на следващия ден.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР