Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев потвърди

...
Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев потвърди
Коментари Харесай

Фейсбук изригна срещу номинацията на Васил Терзиев: Цялата му рода е от ДС. Вие подигравата ли се?

Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев удостовери информацията за предишното на неговия дядо, татко и чичо, които са работили на управителни или по-ниски позиции в Държавна сигурност.

 

Той се разграничи еднопосочно от репресиите на комунистическия режим, не се впусна в отказване, а съобщи, че не е познавал добре дядо си, който е умрял " през 92-ра ". " Никога не съм водил диалог какво е правил ", оправда се  претендентът за кмет на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Спаси София по Нова телевизия.

" Това е извънредно огромно закононарушение - десетки хиляди хора да ги заличиш. Това нещо не трябва в никакъв случай да се повтаря, това е огромен грях и е смазало българския народ. Сега берем плодовете от това. Затова в този момент не мога да приема с лека ръка по какъв начин други хора приказват за Народен съд и за разстрели. Смятам, че с делата си съм посочил в какво имам вяра - свободни, можещи, мислещи хора, които основават по-светло бъдеще. Не желая да пребивавам нито аз, нито децата ми в автократичен режим ", разгласи той в първото си изявление по Нова тв.

На въпроса дали има нещо, за което да се срами от дейностите на роднините си в Държавна сигурност, той отговори: " Не, най-малко за тези, за които знам какво са правили ".

Дядо му е бил шеф в Трето ръководство, военно контраразузнаване, мъртвец от 1992 година Терзиев сподели, че не е водил диалози с него за това какво е правил в Държавна сигурност

Но нищо не сподели за татко си Александър Василев Терзиев, офицер от Първо главно управление (на ДС) на Държавна сигурност, който е работил под прикритие в посолството ни Съединени американски щати, когато днешният претендент за кмет потегля на учебно заведение там.

 

" Никой не е задължен да харесва някого. Аз и екипът ни ще се борим за всеки глас, да убедим хората, че имаме моралните качества и умения да управляваме ", разяснява кандидат-кметът.

Той още веднъж осъди Народния съд и репресивния уред отпреди 1989 година, както и по време на първата конференция нощес след представянето на кандидатурата му.

Реакции във Facebook, из форума на Дир. бг:


- Син на Държавна сигурност офицер, внук на партизанин и властник през комунизма, цялата рода отвъртени в Държавна сигурност и този човек е повдигнат за кмет от демократите Демократична България? Вие подигравате ли се? Аз съм гладувал за вас до момента, от през днешния ден ще ви мразя до живот, Заради фамилията ми, смазано от Държавна сигурност,

- Не бил приказвал с дядо си този мушморок. Щото бил умрял през 1992. Но като не е приказвал с дядо си можеше да приказва с татко си. Откъде е цялото това богатство.И дали пък не е обвързвано с това че татко му и дядо му са номенклатура на Българска комунистическа партия и сътрудници на Държавна сигурност. И освен те. Целият им жанр е подобен. АБПФК. Тъй се споделяше. Активни борци срещу фашизма и капитализма. С големи привилегии и така нататък национални пенсии. Високи държавни служби. Коли и жилища без ред, вили, парцели. Не инцидентно имаше един анекдот за националното знаме. Бели вили на зелени ливади на червени хора от лъв нагоре. А в този момент синовете и внуците на същите тия дето са употребили всички богатства на милиционеро социализЪма са най огромните капиталисти. Айде нема потребност. Номенклатурно копеленце.

- Но не е вманиачен който изяжда двете баници. Луд е който му ги дава. С избора на тоя мушмурок Политическа партия стигнаха дъното. И Демократична България. Големи демократи, няма що. От десни по-десни. Ама той и самия Мравояд е номенклатурен образец. Бойкикев, що се срамиш да използваш това име, бе. Ама се прекръсти на Иванов. Като първия български космонавт. Чието фамилно име е Какалов. Хайде, за него разбирам. На съветски Какалов не звучи доста лицеориятно. Нещо като Посерков. Те, правилно отново се караха но това е друга история. Бойкикев си е едно положително име. Ама....той си знае

- Въобще не е инцидентно, че тъкмо този е толкоз " сполучлив " и с огромната компания и всичките приказки от 1001 нощ. Фактите лъснаха - освен дедото, ами и чичото и тате-то са били от привилегированите. Значи всичките у Държавна сигурност, а синчето - да става кметче, че на София дори!! Картите паднаха! ДЕБЕТО И ПЕПЕТО го играят срещу Държавна сигурност и сходни, пък кого тъкмо пробутват?!? Има ли още някой подведен шаран, който да има вяра на какъвто и да е било БГ политик?

А това, че откакто са го хванали за родата, дори потегля да се отхвърля и да се прави на паднал от Марс е ОГРОМНА ЧЕРВЕНА ЛАМПА!! Това създание е безспорен службогонец, едно към едно, такива с лопата да ги ринеш!!!

- Изслушах търпеливо представянето му. Откровено казано, усещането ми е: твърдо НЕ.
Освен, че няма опит в общинските каузи, има и личностни дефицити. Няма харизма. Неуверен, не умее естествено да приказва, не умее да жестиулира, само че го прави.
Всичко звучи доста заучено, чак скучно. Разчита на клишета, а е и малко самохвалец.
За кмет въобще не е безапелационен. Да искаш, не значи, че можеш.

- 100 пъти избирам даскалицата Фандъкова пред този келеш правоприемник на най мракобесните ченгета. Скрий се някъде и не нервира хората.

 

Епицентър. бг напомня:

Дядото, бащата и чичото на IT милионера са били в Държавна сигурност.

Дядото, на който е кръстен Васил Терзиев, взе участие в комунистическото партизанско придвижване по време на Втората международна война. От 1943 година е заместник-командир на II ВОЗ. Началник-щаб на Втора пловдивска въстаническа оперативна зона. Представител на зоната във Втора средногорска бригада „ Васил Левски “. След 9 септември 1944 година влиза в структурите на Българската войска. Между 1952 и 1976 година е шеф на Трето ръководство – военно контраразузнаване.  От 19 септември 1959 година е генерал-майор, а от 1971 до 1990 година е член на Централната контролно-ревизионна комисия на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

 

Брат му Тодор Терзиев също е военачалник, бил е началник на Четвърто ръководство на Държавна сигурност, а по-късно и партиен секретар на Министерство на вътрешните работи. 

С декрет №2105 от 9 август 1982 година е почетен със званието Герой на социалистическия труд. Награждаван е с ордените „ Георги Димитров ” (1972), „ Народна република България ” I, II, III степен, „ 9 септември 1944 година ”, “Народна независимост 1941 – 1944 година ” и още много други.

 

Бащата Александър Терзиев е работил в Първо основно ръководство

на Държавна сигурност и е работил под прикритие в посолството ни в Съединени американски щати, където синът му е тръгнал на учебно заведение.

Твърди се, че след измененията бащата се е преориентирал и е почнал да работи за Съединени американски щати.

 

Чичото  (син на втория дядо Тодор) – Павел Тодоров Терзиев, офицер от VI у-ние на Държавна сигурност. Отговарял за Юридическия ф-т на СУ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР