Кандидатът на Има такъв народ Илко Стоянов е новият кмет

...
Кандидатът на Има такъв народ Илко Стоянов е новият кмет
Коментари Харесай

Кандидатът на Има такъв народ Илко Стоянов стана кмет на Благоевград |

Кандидатът на " ИТН " Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград. На балотажа през днешния ден той води с към 2000 гласа Румен Томов - самостоятелен претендент, подсилен от Българска социалистическа партия. 

Изборният ден в Благоевград завърши с 28.46 % изборна интензивност, заяви пред Българска телеграфна агенция заместник-председателят на Общинската изборна комисия Йордан Симонски.

Броят на гласоподавателите, отишли до урните на балотажа на частичния локален избор за кмет на общината, е 18 645 - от общо 65 500 имащи право на глас.

Сходна е изборната интензивност с първи тур на частичните избори предходната неделя, когато от ОИК регистрираха 27.76 %. Близо два пъти по-ниска е тя обаче спрямо локалните избори през 2019 година, когато на балотажа за кмет са дали своят вот повече от 50 % от имащите право на глас.

Три тъжби и един сигнал по телефона са постъпили в ОИК - Благоевград през днешния ден. Всички са тествани от членове на Общинската изборна комисия, уточни Йордан Симонски.

Има сигнали от няколко от секциите за гласоподаватели, които са издърпвали разписката от машината авансово. Това е предизвикало набиране на ролката вътре и проблеми с ножа, който отрязва разписката, оповестиха от ОИК - Благоевград.

За да се избегне казусът, е обещано напътствие до всички секционни комисии да инструктират гласоподавателите да не бързат да издърпват разписката от машината. След напътствията сходен проблем не е имало през изборния ден. Не е имало и прекратяване на машинния избор и прекосяване към гласоподаване с хартиени бюлетини, добави Йордан Симонски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР