Кандидатът на ГЕРБ за премиер Мария Габриел пристигна в Президентството

...
Кандидатът на ГЕРБ за премиер Мария Габриел пристигна в Президентството
Коментари Харесай

Мария Габриел прие мандата със закъснение, преговорите на ГЕРБ с ПП-ДБ продължават

Кандидатът на ГЕРБ за министър председател Мария Габриел дойде в Президентството 15 минути по-късно от оповестения час на поканата за връчване на мандата от Румен Радев.

Габриел е съпроводена от преговорния екип на ГЕРБ, само че и от досегашния министър председател Николай Денков и съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков.

Теменужка Петкова показа номинацията на Мария Габриел за министър-председател.

" Г-жа Габриел е неоспорим престиж, политик с извънредно добра известност както в България, по този начин и в Европа ", сподели тя.

Румен Радев съобщи мандата и подсети на ГЕРБ, че разполагат със 7 дни за осъществяването му.

" Приемам мандата от името на ПГ на ГЕРБ-СДС с възприятие на отговорност за това, че България има потребност от непоклатимост въз основа на ясни правила, на ясна отговорност и на равнопоставеност на тези, които решаваме ориста на България ", сподели Габриел.

След към 30-минутен диалог с президента Радев при закрити врата, претендентът на ГЕРБ за министър председател заяви, че е помолена от Политическа партия за " още малко време ", в което да бъдат финализирани диалозите.

Този период обаче няма да е цяла седмица, а единствено денонощие - в случай че може да се съди по изявлението на Мария Габриел.

" Искрено се надявам в идващите 24 часа да завършваме договарянията. Споразумението и съставът на Министерски съвет вървят в пакет. Ние нямаме разлики във връзка с целите за страната - правосъдната система, битката с корупцията и регулаторите. И целите, и Министерски съвет вървят ръка за ръка ", сподели тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР