Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Оряховец Невен Белчев

...
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Оряховец Невен Белчев
Коментари Харесай

Кандидат ще се явява на балотаж сам, името на опонента му ще е задраскано 

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Оряховец Невен Белчев се отхвърли от балотаж в неделя. С решение на ОИК в Баните, името на отказалия се претендент ще бъде заличено от бюлетините и на изборите ще бъде единствено неговият конкурент – Карамфил Шуменски от МК „ Новото време “ (ДПС и ЗС „ Александър Стамболийски “).
Миналата неделя и двамата завоюваха еднакъв брой гласове - по 185, а имаше и 13 невалидни бюлетини.
Невен Белчев, чийто брат близнак Милен е претендент за кмет на община Баните за втори мандат,  се отхвърли дни преди втория тур на локалните избори.
ОИК в Баните позволи и двамата до втори тур. В понеделник бяха одобрени образците на бюлетините, а преди два дни представители на ОИК получиха отпечатаните бюлетини. Новината бързо се разчу и локалните хора се питаха дали ще има избори в неделя.
Заявлението било препратено до ЦИК за изговаряне, а предсетелят на ОИК в Баните Митко Огнянов увери, че избори въпреки всичко ще има: „ Неговото име го заличаваме във към този момент отпечатаната бюлетина. Другият претендент се явява сам “.
62-годишният Невен Белчев е кмет на село Оряховец от 22 години. Отказът му е по персонални аргументи. Още като видял, че гласовете за него и за съперника му са равни, решил да се откаже, само че изчакал, с цел да не взима прочувствено решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР