Кандидат за кмет на созополското село Зидарово е пребит тази

...
Кандидат за кмет на созополското село Зидарово е пребит тази
Коментари Харесай

Пребиха кандидат за кмет на созополско село, полицията задържа двама

Кандидат за кмет на созополското село Зидарово е пребит тази нощ от две маскирани лица.

Христо Бардуков е настанен в бургаската болница със счупено ребро. Пред лечебното заведение се бяха събрали хора от селото на спонтанен митинг. Кандидат-кметът е атакуван пред къщата му в селото.

" Чух стъпки зад тила си, до момента в който се обърна, усетих страшна болежка в очите от спрей. И от там удари с палка. Повалиха ме на земята. Спаси ме това, че приказвах по телефона и започнах да викам, те се усетиха и избягаха ", сподели Бардуков по Bulgaria ON AIR. 

Той е безапелационен, че не става въпрос за битов случай, а повода е предстоящия вот. " През 2019 година бях едно от главните лица, които се бореха за смяната в Созопол, очевидно тогава ме подцениха и в този момент взеха решение в последната седмица да се опитат да ме спрат. Не им прави чест ", разяснява той.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Иззети са записите от камерите за видеонаблюдение от къщата на претендента за кмет. 

По-късно през днешния ден стана ясно, че има задържани за побоя над кандидат-кмета в село Зидарово Христо Бардуков, оповестява Флагман.бг. От ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас потвърдиха, само че прецизираха, че акцията продължава.

" В резултат на полицейските дейности на чиновниците от отдел “Криминална полиция ” при ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас и районно управление (на МВР) Созопол са арестувани лица, чиято съпричастност към осъщественото действие се ревизира ", сбити са от пресцентъра на регионалната дирекция.

По информация на уеб страницата, става въпрос за задържани две лица, които не са физическите причинители, а медиатори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР