Кандидат президентите, издигнати от парламентарно представени сили дадоха своя глас.

...
Кандидат президентите, издигнати от парламентарно представени сили дадоха своя глас.
Коментари Харесай

Как гласуваха кандидатите за президент?

Кандидат президентите, издигнати от парламентарно показани сили дадоха своя глас. Призоваха за интензивност при гласуването и обединени старания за сформиране на постоянно държавно управление.

Залогът на тези избори е голям - съобщи Румeн Радев.

" Призовавам всички сънародници - без значение дали сте тук или надалеч от родината, да бъдем съпричастни с нейното бъдеще и да гласуваме. Първият, непосреден небосвод и най-съществен. Това е да се сформира държавно управление. Правителство, от което България има потребност,с една устойчива поддръжка от българския парламент ", добави Радев.



Анастас Герджиков очерта като съществена цел пред политическите сили сформиране на постоянно държавно управление и работещ парламент.

" И приканвам всички водачи на политически сили още от на следващия ден да положат старания да имаме постоянно държавно управление и работещ парламент. Аз съм описал в една листовка целите. Това е работа на бъдещата коалиция. Първата работа на тази коалиция би трябвало да бъде да ни изведе от политическата рецесия, а оттова и от всички останали - здравната, ценова и икономическа ", сподели Герджиков.

Мустафа Карадайъ поддържа решението за цялостно броене на контролните разписки при машинното гласоподаване.

" Секционните комисии са обвързване да подпомогат гласоподавателите при упражняването им правото на глас. Контролните разписки по тази причина се назовават контролни в процеса, с цел да има доверие в електронния избор. Няма никаква логичност да я има контролната квитанция и да не се брои - тогава защо ни е тази квитанция, като няма да се брои, а тя точно тъкмо по тази причина е в този развой ", сподели Карадайъ.

Лозан Панов подчертава върху идните борби.

" В последните 7 години добре научих методите, по които работи задкулисието. Последните отговори, от които се нуждаех пристигнаха в актуалната предизборна акция ", сподели Панов.

На първия тур ще има определен президент, в случай че са дали своят вот най-малко 50% плюс един от имащите право на глас , като съответния претендент са подкрепили най-малко половината плюс един от тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР