Кандидат-депутатите на БСП в Пловдив излязоха с остра декларация срещу

...
Кандидат-депутатите на БСП в Пловдив излязоха с остра декларация срещу
Коментари Харесай

Кандидат-депутатите от БСП в Пловдив: Проектът за водния цикъл се управлява лошо, хората страдат |

Кандидат-депутатите на Българска социалистическа партия в Пловдив излязоха с остра декларация против неуспеха на водния цикъл в града. 

Поводът е случая, при който кракът на мъж пропадна в ремонтиран тротоар в града. Причината е следващият фалшив ремонт от злощастно известния за пловдивчани воден цикъл на града, декларират кандидат-депутатите. 

В текста им се споделя още: 

Бившият кмет Иван Тотев изпусна първия вид на Водния план, тъй като дълго време не можа да се разбере с компаниите реализатори за „ заплащанията ”?! Така изтече първия програмен интервал (2007 -2013) и Пловдив остана без воден план. През втория програмен интервал (2014 -2020) той още веднъж бе плануван. Вторият в листата на ГЕРБ го „ завеща “ на идващия кмет на ГЕРБ - Здравко Димитров, в насипно положение. За да се задвижи тежката общинска машина в края на 2020 година Общинския съвет гласоподава заем от 30 млн. лв.. В края на 2020 година изтече и втория програмен интервал, само че останаха гратисните две години да се осъществят всичките публични поръчки. 

В момента се работи единствено по две от тях и качеството е необикновено неприятно. Нескопосано се сменят водопроводните и канализационните тръби на два квартала в регион Северен. Още не е почнала работа по разширението на пречиствателна станция. Изграждането на нов огромен канализационен колектор и тръбопровод по два огромни булеварда – „ Дунав “ и„ Брезовско шосе “ още не е контрактувано. Съществува действителна заплаха да изтече крайният период и обектите да не бъдат осъществени. Фирмите ангажирани с плановете ще бъдат принудени да форсират осъществяването за сметка на качеството. Цялата виновност е на общинската администрация на община Пловдив, която от 2011 година е доминирана от ГЕРБ. 

Вече 10 години този план се ръководи неприятно, некадърно, безредно и некачествено от една политическа партия. От това страдат хората. Улиците в кварталите са разкопани от есента, пловдивчани газят тиня, коли пропадат в изкопите, а има и контузии на пешеходци. 

Тепърва ще се разкопават два огромни булеварда с тежък трафик. За пречиствателна станция се мълчи, тъй като там нищо не е наред. Фирмите, които до момента са сключили контракти с общината, са познати от години. Те са нормалните обвинени в тесни връзки с администрацията. 

Милиони от джоба на данъкоплатците се харчат за поправки на ремонта, а резултатът е винаги един: срутища, свлачища, калища. Пловдив не е изключение от тези видими резултати по рецептата на ГЕРБ. Комфортът им обаче свърши, приключва декларацията на кандидат-депутатите от Българска социалистическа партия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР