Канарчетата с минимален успех в продълженията срещу Ботев ГълъбовоБотев Пловдив

...
Канарчетата с минимален успех в продълженията срещу Ботев ГълъбовоБотев Пловдив
Коментари Харесай

Ботев Пловдив с трудна победа на четвъртфинала за Купата на България

Канарчетата " с най-малък триумф в продълженията против Ботев Гълъбово
Ботев Пловдив имаше потребност от продължения на „ Трейс Арена “ в Стара Загора, с цел да успее да в профил втородивизионния Ботев Гълъбово на четвъртфиналите за Купата на България. „ Канарчетата “ по този начин и не съумяха да стигнат до гол в постоянните 90 минути, само че в първото 15-минутно продължение домакините капитулираха след бърза офанзива на отбора на Ферарио Спасов и прецизен удар на Димитър Тонев. Така Ботев Пловдив се класира за четвърти следващ полуфинал в шампионата.

Вчера място във финалната четворка си осигуриха Локомотив Пловдив и ЦСКА, а на следващия ден последният полуфиналист ще бъде решен след конфликта Левски – Лудогорец.

Първите 45 минути минаха при равностойна игра, като „ канарчетата “ бяха с една концепция по-офанзивно настроени.

В 13-ата минута Митко Плахов се отличи с доста положително извеждащо подаване за Смилков, който обаче нямаше по какъв начин да бие от дребен ъгъл и реши да потъси Карадайъ, Бандаловски се намеси в точния момент и съумя да почисти.

Далечен удар на Станислав Шопов в 30-ата принуди вратаря Иван Дерменджиев да се намесва с плонж.

В последните пет минути гостите се активизираха в офанзива и тормозиха на два пъти защитата и вратаря на домакините. В 40-ата минута Неделев откри Никола Илиев в пеналта, той финтира Емин Ахмед, само че след удар към далечния ъгъл вратарят мазета. При добавката Неделев нямаше шанс, защото бе блокиран от защитник.

Минута преди края на постоянното време Дерменджиев опази вратата си след мощен удар от отдалеченост на Тонев.

Станислав Шопов подаде за Никола Илиев в 57-ата, младокът опита технично да преодолее Дерменджиев, само че вратарят на домакините бе излезнал да съкрати ъгъла и мазета.

Ботев Гълъбово имаше добра опция в 60-ата, когато след корнер Цветелин Радев съумя от сложна позиция да нанесе удар с глава, Аргилашки обаче „ закова “ топката на голлинията.

Добро центриране на Шопов към далечната греда в 65-ата откри Бандаловски, който пропусна от дребна отдалеченост и прати над вратата.

Филип Филипов направи центриране от самата аутлиния в 68-ата, Никола Илиев засече с глава от към 10-11 метра, само че топката мина на сантиметри от левия непряк дирек.

Нямаше попадение до последния съдийски сигнал и срещата влезе в продължения.

След 100 минути игра въпреки всичко резултатът бе открит. Гостите направиха бърза офанзива, при която Вутов с тил към вратата продължи за Шопов, той откри в наказателното поле Димитър Тонев и 18-годишният полузащитник означи първия си гол с екипа на „ жълто-черните “.

Пловдивчани задържаха скъпия задатък и си обезпечи място в идната фаза на конкуренцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР