Канал 3 Димитър Недков е роден на 3 октомври 1960 г.

...
Канал 3
Димитър Недков е роден на 3 октомври 1960 г.
Коментари Харесай

Писателят-масон Димитър Недков: Европейският съюз потъна като “Титаник в бездната

 Канал 3 Димитър Недков е роден на 3 октомври 1960 година в Русе. С масонството като обучение се среща през 1986 година в Русия, Санкт Петербург, по време на следването си в Института по просвета. След връщането си в България Недков се занимава дълги години с публицистика, връзки с обществеността и изследователска активност в региона на историята на човешката цивилизация. Той е публицист, създател на десетки документални и художествени книги, изследва наследството на масоните. Участник е във възобновяване на ложите на Световните зидари в България. Посветен е в най-високата, 33-та степен на масонството. Член е на интернационалната академия на илюминатите в Рим. Ето какво сподели Димитър Недков пред " Труд ". Той приказва за рецесията с ковид и за възможните последствия след нев

– Г-н Недков, случва ли се нещо историческо, което в действителност ще промени света?

– В момента Нейно Величество Историята забърсва прахта на най-малко няколко от рафтовете си, с цел да може да побере по тях свидетелствата на една пагубно приключваща ера, а точно несполучливия опит с глобализма, рухването на неговата спекулативна финансова система и банкрута на идеологическата му платформа – неолиберализма. Всичко стартира с избирането на президента Доналд Тръмп и епитафията на глобализма ще бъде изписана с неговото преизбиране. А човешката драма с ковид е единствено финалният акомпанимент на реквиема на следващата заровена заблуда, че сме построили земния Рай.

– А за какво в действителност се случва това – при всичките технологии, напредък и прогрес човечеството се оказа безсилно пред един незабележим зложелател?

– Нямаме историческо доказателство, че до момента човечеството си е извлякло поука от която и да е било сполетяла го покруса. Това не е първата пандемия, която ни спохожда, и надалеч не най-смъртоносната. И за какво свързваме технологиите и напредъка единствено с позитивни упования. Нима не впрегнахме науката първо в производството на “играчки ", сеещи гибел и съсипия. Нима войната не е най-доходоносният бизнес… Какво се оказа – че при целия този напредък на земята има повече патрони, в сравнение с защитни маски, повече автомати, в сравнение с апарати за изкуствено дишане.

– Възможно ли е този вирус да е изскочил от някоя лаборатория след човешка интервенция или неточност?

– Това е дълго премълчаван вирус. Личното ми мнение е, че сходна злина няма по какъв начин да е сътворена в небесната лаборатория на Твореца. Господ не е толкоз обикновен. Отдавна се е убедил в овладяното до съвършенство земно изкуство – да се самоизтребваме. Та ние сме си все същите още от Каин и Авел – едвам в този момент се учим да си мием ръцете след всяка приложимост на камъка против близък.

– Как ще се промени съгласно вас животът след рецесията, която удари света?

– Светът ще си е отново същият, само че животът ни дефинитивно поема в друго русло. Когато преди пет години слагах за мото на един мой ефирен сериал, че “в началото на третото хилядолетие в борбата за сила, вода и въздух – човек за индивида ще престане да бъде човек ", критиците ме оповестиха за смахнат конспиролог. Интересно – какво ли си мислят през днешния ден. Най-страшното, което ще се промени в живота е, че хората повече няма да имат вяра на никого за нищо.

– Възможно ли е сега да има една група от “избрани ", които тихичко и с усмивка да следят хаоса, обзел човечеството, и да потриват предостатъчно ръце?

– Светът в никакъв случай не е страдал от остатък на взели се за “богоизбрани " човеци. Убеден съм, че “вълците " от Уолстрийт към този момент образуват глутницата за следващата плячка. Но инерцията от безметежното им, съвсем вековно хищничество, дотолкоз е замъглило алгоритмичното им схващане, че не си дават сметка – този път раздаването, в случай че изобщо ще има такова, май ще е за последно…

– В момента цялото човечество е сложено под домакински арест със съдействието на страната. Не е ли това завладяване правата и свободите на жителите, както твърди Дейвид Айк?

– Досегашните политически елити от дълго време суспендираха, и то тихомълком, с безмълвното ни единодушие и без никакъв ковид, всички права и свободи. Не знам какво мисли Айк, само че аз прелиствам понякога класика Гор Видал с неговото умозаключение, че учредителните документи на Съединени американски щати са били за еднократна приложимост. В самия разцвет на неолиберализма ние погребахме първо демокрацията още на идващия ден след 11 септември 2001-ва, поставяйки въпроса – независимост или сигурност. В днешния случай към момента никой никого не е арестувал и не е отнемал никакви права. Засега въпросът към момента е на персонален избор – или живееш, или политаш към небитието, вдъхновен от всевъзможни права и свободи.

– Все по-често се приказва за нов международен ред. Дойде ли неговото време?

– Това много спекулативно разбиране “нов международен ред " ще изчезне от съзнанието ни, уповавам се по едно и също време с отшумяването на пандемията. Светът ще се обособи в няколко районни зони от вида на оруеловите Океания, Евразия, Източноазия и прочие съюзи, които ще устройват живота си по свои си правила. Край на едноцентричния свят и това интернационално право, което всъщност до момента суспендираше националните конституции. Добре най-малко, че към този момент всички архитекти на бъдещето не смеят да отворят въпроса за нуждата от нова Голяма война, която нека ни се размине.

– Друга тематика, която постоянно самият вие засягате, е контролът върху мозъка на масите. Това ли следим сега?

– Заветната фантазия на всеки родов шаман, набожен първосвещеник, император, бунтовник, партсекретар, фюрер, министър председател, президент, деспот – е контролът върху мозъците на тълпата, която макар поредицата от революции по този начин и не се осъзна като поданство. Отказвайки да употребява мозъците си, масата разреши да бъде следена посредством битието – първичните инстинкти.

– Какво да вършим, в случай че разберем, че сме попаднали в клопката на операцията? Можем ли да управляваме средата, в която сме сложени, или просто сме пионка в играта?

– Нямам визия каква тъкмо е “голямата игра ", тъй като кардинално от време оно в геополитиката всеки си играе неговата игра. Но всеки планетянин, без никакво изключение, се трансформира в манипулируем индивид сега, в който допре за първи път екран и стартира пътешествието му в световната www мрежа. А това, доколкото ми е известно, към този момент се случва още на 3-4-годишна възраст. Обикновено свързваме операцията с медиите, а те са най-малката неволя, тъй като незабавно им личи лъжата. Най-голямата операция се прави посредством софтуерните приложения. В момента пораства изгубено даже за самото себе си потомство, което е напълно под наркозата на видеоигрите, които по своите сюжети разпалват най-ниските човешки пристрастености. Бих го нарекъл – електронната бесовщина. Заразените от този “вирус " към този момент милиони млади души нямат никаква визия за действителността. Едно “добър ден " не споделят към този момент даже на близките. Те опознават света само през виртуалния мерник от екрана и набелязаните за заличаване цели.

– Възможен ли е всеобщ надзор на хора в режим на международна рецесия?

– Не. Кризата поражда безпорядък, вълнения. Никой не знае накъде ще се люшне морето на гнева на онеправданите. Всяка ера има своите клетници. При сходни рецесии елементарните хора губят всичко и им остават единствено задълженията, от които са се облагодетелствали други.

– Къде отиде европейската взаимност, в случай, че всички чакат помощ от Китай, Турция и Русия, а Америка въобще не се загатва? Самата Италия изиска помощ от “братовчедката " си Франция, която беше отказана, само че получи маски, лекари и апарати от Китай?

– Мантрата Европейски съюз в този тип завърши. Всъщност това стана ясно още на последните евроизбори. Фалира едно цяло потомство евролидери. Днес няма по-жалка картинка от това да гледаш натрапената по недемократичен път фигурант-председателка на Еврокомисията, някоя си фрау фон дер Лайен, по какъв начин ръкомаха неясно пред празната зала на Европарламента. Не съм чувал напоследък някой да се базира и на прословутите евроатлантически полезности – потънаха някъде като “Титаник " в бездната.

– Оказа се, че тоталитарните режими се оправят много по-бързо от демократичните. Как си обяснявате това?

– За да се запази, тоталитарната власт не разрешава на никого да се гаври с страната. Камо ли в условия на рецесия някой да ѝ извива ръцете с ултиматуми. Принципно тоталитарната страна се ражда след провалени демокрации и едно трудно дълго властническо ръководство на безпросветна политическа каста.

– От всичко, което претърпяваме сега, какъв извод би трябвало да си създадем?

– Ще се наложи да се учим изначало по какъв начин се живее рационално и смирено със самите себе си.

– Ще има ли съгласно вас още такива и даже по-лоши тествания за човечеството?

– Това е единствено началото. Както казахме първоначално – рухна цяла една несъстоятелна идеология, доста по-пагубна от комунистическата химера, довела до сриването на международната стопанска система. Народите към този момент се прибират, самоограждайки се в естествените си граници. Започва неизбежна и не безболезнена замяна на провалилите се елити.

– Вашата прогноза по какъв начин ще свърши всичко това?

– Дори и да съумеем да се опазим от ковид, моето потомство няма да дочакаме отговора на този въпрос. Може би това ще ни е изкуплението за безумията, в които съучаствахме и сами сътворихме през дейната част от живота си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР