Канадският състезател по ски бягане Дейвид Дънкан, съпругата и мениджърът

...
Канадският състезател по ски бягане Дейвид Дънкан, съпругата и мениджърът
Коментари Харесай

Пиян ски бегач открадна кола в Пьонгчанг

Канадският играч по ски тичане Дейвид Дънкан, брачната половинка и мениджърът му са били задържани от полицията в Южна Корея поради шофиране в нетрезво положение в олимпийското село. За да бъде абсурдът цялостен, спортистът е карал... крадена кола.

Дънкан бил спрян за инспекция от управляващите в Пьонгчанг, които открили, че автомобилът, който скиорът карал, е откраднат от непосредствен паркинг.

При инспекцията власите създали и тест за алкохол, който посочил 0,160 промила. Допустимата граница в страната е 0,05 промила.

Компанията била арестувана, а след интервенция отстрана на посолството на Канада, 35-годишният Дънкан и спътниците му били освободени. На скиора му е повдигнато обвиняване.

В Южна Корея за сходен тип закононарушение канадецът може да лежи 3 години в пандиза и да заплати санкция в размер на близо 12 хиляди канадски $.

От канадския отбор потвърдиха, че техен спортист е бил арестуван и освободен, както и, че е почнало следствие. Повече детайлности обаче не бяха обявени.

" Този случай е черно леке върху представянето на канадския отбор на олимпийските игри в Пьонгчанг, на които спечелихме 28 медала ", сподели Крис Оверхолд - изпълнителен шеф на Канадския олимпийски комитет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР