Канадските власти скоро спират да плащат за охраната на принц

...
Канадските власти скоро спират да плащат за охраната на принц
Коментари Харесай

Канада спира да плаща за охраната на принц Хари и семейството му

Канадските управляващи скоро стопират да заплащат за защитата на принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл. Това заяви Министерството на публичната сигурност на страната, представено от ТАСС.
От ноември 2019 година принц Хари, брачната половинка и детето му, като персони, които се нуждаят от интернационална протекция, бяха под опеката на Канада за гарантиране на сигурността им при нужда. Министерството акцентира обаче, че през идващите седмици Отава ще престане да дава сходни услуги на фамилията на английския принц " заради смяна в техния статут ".
БГНЕС напомня, че в средата на януари английският таблоид „ Ивнинг Стандарт “ заяви, че министър председателят на Канада Джъстин Трюдо е уверил кралица Елизабет II, че Отава ще поеме част от разноските за отбрана на принц Хари и брачната половинка му по време на престоя им в Канада. По-късно Трюдо опроверга тези изказвания, като сподели, че не е обсъждал сходни въпроси с кралицата.
В същото време Уилям Блеър, министър на публичната сигурност, удостовери в края на януари, че канадските и английските служби за сигурност разискват тази тематика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР