Канадските власти съобщиха, че възобновяват тестването на случаен принцип на

...
Канадските власти съобщиха, че възобновяват тестването на случаен принцип на
Коментари Харесай

Канада връща случайните тестове за COVID-19 на четири летища

Канадските управляващи оповестиха, че възобновяват тестването на инцидентен принцип на четири летища, считано от 19 юли.

Всички пътуващи (независимо от статуса на ваксинация) би трябвало да се приготвят за инцидентно тестване за COVID-19 при идване на интернационалното летище Торонто Пиърсън (YYZ), интернационално летище Ванкувър (YVR), интернационално летище Монреал-Пиер Елиът Трюдо (YUL) и интернационално летище Калгари (YYC).

Сега обаче тестванията ще се правят отвън територията на летището – в определени пунктове, в това число и аптеки или на виртуални срещи, където пасажерите ще си вършат онлайн селф-тестове.

Освен това ще продължи тестването на инцидентен принцип и на сухопътните гранични пунктове. В рамките на 15 минути след попълване на митническата си декларация, пътуващите ще бъдат известени по имейл, в случай че са определени да преминат инцидентен тест. Имейлът би трябвало да съдържа указания по какъв начин да се насрочи тест. Макар и на инцидентен принцип, пробата ще бъде наложителен за всеки определен.

„ Ако резултатът от теста ви при идването е позитивен, би трябвало да останете в самоизолация и да следвате федералното условие за изолираност за 10 дни от датата на резултата “, се споделя в известие до пресата, издадено от канадски чиновници на 14 юли.

Въпреки че Канада отстрани условията за имунизация за локални и заминаващи пасажери, всички идващи задгранични гости би трябвало да покажат доказателство за имунизация против COVID-19, с цел да влязат в Канада сега. Частично имунизираните или неимунизираните пасажери не престават да имат възбрана за влизане в страната.

Пътуващите на възраст от 5 до 11 години са освободени от условията за имунизация и тестване, в случай че са съпроводени от изцяло имунизиран възрастен пасажер, а условията за влизане не се ползват за тези под 5 години.

Ако планирате да посетите Канада от чужбина в скоро време, би трябвало да продължите да качвате доказателство за имунизация и спомагателна информация за пътешестване в приложението ArriveCan в границите на 72 часа след пътуването.

Освен това маските остават наложителни за всички пасажери, пътуващи с влакове и самолети до Канада.

Задължителното тестване на инцидентно идващите – плюс евентуална карантина, при положение на позитивен резултат – е нещо, за което всички пътуващи със аероплан до Канада, в това число американците, още веднъж би трябвало да бъдат готови.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР