Канадските дипломати в Китай се срещнаха с втория от двамата

...
Канадските дипломати в Китай се срещнаха с втория от двамата
Коментари Харесай

Канадски дипломати се срещнаха с втория канадец задържан в Китай

Канадските дипломати в Китай се срещнаха с втория от двамата канадци, които бяха арестувани предишния месец, оповестява канадското външно министерство, представено от " Ройтерс ".

" Днес канадските консулски чиновници в Китай посетиха Майкъл Спейвър ", изяснява министерството, без дава повече детайлности. Длъжностни лица се срещнаха с Майкъл Ковриг на 17 декември.

Канадските управляващи задържаха във Ванкувър финансовия шеф на китайската компания Huawei Technologies - Мън Ванчжоу на 1 декември по решение на Съединени американски щати за екстрадиция. Пекин жигосах този ход и заплаши с ответни дейности, в случай че казусът с Мън не бъде решен.

" Канадското държавно управление остава надълбоко загрижено за случайното задържане от страна на китайските управляващи на двамата канадци предишния месец и продължава да приканва за незабавното им освобождение ", се споделя в изказването на външното министерство.

 Двамата арестувани канадци безспорно са нарушили закона, разгласи Пекин
Двамата арестувани канадци безспорно са нарушили закона, разгласи Пекин

Разследването се организира " прецизно " в сходство със закона

Канадският министър председател Джъстин Трюдо беседва с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през вчерашния ден и двамата водачи са договорили да продължат натиска върху Пекин за освобождение на Спейвър и Ковриг , оповестява администрацията на премиера.

Въпреки че съгласно Канада, Китай не открива съответна връзка сред задържанията и ареста на Мън , специалисти и някогашни дипломати настояват, че нямат никакво подозрение, че Пекин употребява двамата мъже за оказване на напън върху Отава .

 13 канадци задържани в Китай след ареста на шефа на Huawei
13 канадци задържани в Китай след ареста на шефа на Huawei

Напрежението сред Канада и Китай е високо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР