Канадската националка Дженифър Крос, която последните два сезона игра в

...
Канадската националка Дженифър Крос, която последните два сезона игра в
Коментари Харесай

Канадка от Марица продължава в Турция

Канадската националка Дженифър Крос, която последните два сезона игра в Марица (Пловдив), продължава кариерата си в Турция. Волейболистката, спечелила две трофеи с " жълто-сините ", минава в Йешилюрт. Отборът приключи предишния сезон на 5-о място и завоюва правото да взе участие в евротурнирите.
 Джен Крос: Да станеш 11-ти в Европа не е толкоз зле!
28-годишната състезателка на " кленовите листа " има богата интернационална кариера. През 2014 година дебютира в професионалния волейбол с шведския ЕВС (Енгелхолм) и става първенец на страната. От 2015 до 2017 година играе за тима на Дрезднер (Дрезден) в Бундеслигата на Германия, където също става първенец, като печели и националната купа през 2016 година. С Дрезднер играе и два сезона в груповата фаза на Шампионската лига, като приключва на осмо място в най-престижния клубен евротурнир през 2016-а. Играе за УТЕ (Будапеща), с който става бронзов медалист в унгарското състезание, преди да дойде в Марица.
 Марица сред България и Турция (видео)
Дженифър Крос е националка на Канада от 2014 година, като е била и капитан на тима. С " кленовите листа " взе участие в четири издания на Световното Гран При и едно международно състезание. Става бронзов медалист от шампионата за Панамериканската купа през 2018 година. През 2018-а Канада приключи на шесто място в Панамериканската купа. Същата година в шампионата NORCECA (първенство на тимовете от Централна Америка, Северна Америка и Карибския басейн) Канада завоюва бронза.
 Две националки с прехвърляния в чужбина
Крос е третата волейболистка за Марица, която ще играе в Турция през сезон 2020/2021 след Христина Вучкова и Емилия Димитрова. Капитанът Лора Китипова пък ще продължи в Украйна. Виктория Григорова ще носи фланелката на френския първокласен тим Шамалиер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР