Канадецът Джеймс Крофърд изненадващо спечели титлата в супергигантския слалом на

...
Канадецът Джеймс Крофърд изненадващо спечели титлата в супергигантския слалом на
Коментари Харесай

Канадец изпревари Килде с една стотна за титлата в Супер-Г

Канадецът Джеймс Крофърд изненадващо завоюва купата в супергигантския слалом на Световното състезание по алпийски ски във Франция, откакто изпревари един от любимците за златото Александър Омод Килде със единствено една стотна.

Норвежецът направи мощно каране с 9-ти стартов номер и изпревари главните си съперници Алекси Пентюро и Марко Одермат, които се спуснаха преди него, само че по-късно Крофърд бе брилянтен във втората част на пистата и усъвършенства времето на Килде с една стотна от секундата. До края никой не съумя да се приближи на повече от половин секунда от Крофърд и по този метод той завоюва първи орден от международно състезание в кариерата си. Преди година 25-годишният канадец взе бронзов орден в комбинацията на Зимните олимпийски игри в Пекин. Крофърд към момента няма победа и в Световната, купа, където е записал три подиума.

Сребърният медалист Килде също взима първо международно отличие, като любопитното е, че през вчерашния ден неговата другарка Микаела Шифрин също остана втора в Супер-Г при дамите. Роденият в Куршевел Пентюро още веднъж зарадва локалната аудитория и завоюва бронзовия орден, откакто преди два дни победи в комбинацията, до момента в който водачът в Световната купа Одермат остана отвън медалите.

Утре в Мерибел ще се организира спускането при дамите от 13:00 часа българско време, до момента в който идващият старт на мъжете е в неделя - втурване, също от 13:00. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР