Канада затяга мерките за пътуващите, които се връщат у дома,

...
Канада затяга мерките за пътуващите, които се връщат у дома,
Коментари Харесай

Канада въвежда принудителна самоизолация

Канада стяга ограниченията за пътуващите, които се връщат вкъщи, в опит да лимитират разпространяването на смъртоносния ковид, като наложи 14-дневен интервал на самоизолация.
Мярката беше една крачка оттатък предходната рекомендация на държавното управление за самоизолация и идва след информации, че някои пренебрегват насоките.
Повече от 100 хиляди души към този момент са оздравели от ковид
" По-рано този месец помолихме всички пасажери да се самоизолират, когато се върнат в Канада ", написа в Twitter здравният министър Пати Хайду.
" Днес ние вършим тази изолираност наложителна според Закона за карантината, с цел да защитим по-добре нашите най-уязвими. "
Вицепремиерът Кристия Фрийланд сподели на конференция, че самоизолирането ще бъде " законно обвързване " в цялата страна от среднощ.
Ето по какъв начин климатът въздейства на ковид
Според федералния закон, който беше затегнат през 2005 година след рецесията на ТОРС, тези, които не се подчиняват на настояванията за карантина, ще се сблъскат с санкции до 1 милион канадски $ (700 000 щатски долара) или до три години затвор.
Здравният министър може също да дефинира съответни карантинни зони.
В Нюфаундленд 53-годишна жена стана първото лице в Канада, което бе задържано за нарушение на заповед за самоизолация за 14 дни след завръщането си от пътешестване, според провинциалния закон за изключителни обстановки в региона на публичното опазване на здравето, оповестиха от AFP от полицията.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 30 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР