Канада се затопля два пъти по-бързо от останалия свят. Това

...
Канада се затопля два пъти по-бързо от останалия свят. Това
Коментари Харесай

Канада се затопля два пъти по-бързо от останалия свят

Канада се затопля два пъти по-бързо от останалия свят . Това е открил исторически държавен отчет, предупреждаващ, че фрапантните дейности са единственият метод да се избегнат пагубни резултати , написа английският в. " Гардиън ".

" Науката е ясна - климатът на Канада се затопля по-бързо от междинното за света, а това ниво на стопляне не може да се трансформира дейно ", посочи пред публицисти Нанси Хамзауи, която е асистент заместник-министър на науката и технологиите в Министерството на околната среда и климатичните промени на Канада.

Докладът, оповестен късно през вчерашния ден от ведомството, обрисува мрачна картина на бъдещето на Канада , в което смъртоносни горещини и поройни дъждове се трансформират в постоянно срещано събитие. Четиридесет и трима държавни учени и преподаватели са създатели на отчета.

Въпреки че световните температури са се нараснали с 0,8 градуса от 1948 година насам, Канада е отбелязала нарастване от 1,7 градуса - повече от два пъти от междинното за света .

А в Арктика стоплянето се случва с доста по-бързите темпове от 2,3 градуса.

Въпреки че увеличеното стопляне в Арктика към момента не е изцяло изяснено, снегът и ледът играят значима роля при отразяването на слънчевата радиация и топлота. Но учените акцентират, че отстъплението на ледниците и изгубването на морския лед способстват за увеличение на стоплянето , което е един от факторите, допринасящи за непропорционалното увеличение на температурите в Канада.

Докладът допуска, че по-голямата част от стоплянето в Канада и по света е резултат от изгарянето на изкопаеми горива .

Канада към този момент даде обещание да понижи излъчванията на газове с парников резултат с 200 млн. тона до 2030 година - крайъгълен камък на националната тактика за климата на премиера Джъстин Трюдо - основно посредством федерално натрапен въглероден налог и затваряне на въглищни централи.

Въпреки спешността, която допуска отчета, Канада остава въвлечена в политически борби за политиката в региона на климата.

Трюдо упорства за национална тактика за ценообразуване на въглеродните излъчвания, а в понеделник федералното държавно управление наложи налога върху четири провинции, които отхвърлят да ползват подобен. Консервативни политици дадоха обещание да отстранен налога , в случай че завоюват парламентарните избори през есента, аргументирайки се, че това е прекомерно огромна тежест за канадците.

Но съгласно сегашния проект, семействата ще получават отстъпки от федералното държавно управление, с цел да компенсират всички спомагателни разноски от налога, което значи, че разноските за междинния консуматор са незначителни .

Докладът дава да се разбере, че Канада е изправена пред забележителна разлика в резултатите според от политиките, които избира за понижаване на излъчванията.

При сюжет, при който световните излъчвания бъдат понижени фрапантно, междинните температури ще се покачат единствено с 3 градуса в цялата страна до 2100 година, в това число в Арктическия район.

Но в случай че страните - в това число Канада - не работят нападателно, евентуално ще има нарастване от 7-9 градуса , а Арктика е изправена пред 11 градуса стопляне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР