Канада се готви да приеме повече от един милион нови

...
Канада се готви да приеме повече от един милион нови
Коментари Харесай

Канада търси един милион имигранти през следващите три години

Канада се готви да одобри повече от един милион нови поданици през идващите три години. Това е съвсем един % от популацията на страната всяка година. Планът е разгласен от канадския парламент, заяви уеб сайтът на българите в Съединени американски щати и Канада bg-voice.
Канада посрещна повече от 286 000 непрекъснато пребиваващи през 2017 година и съгласно прогнозите тази година цифрата може да доближи 350 000, 360 000 през 2020 година и 370 000 през 2021 година.

„ Благодарение най-много на новодошлите, които приветствахме през цялата си история, Канада се трансформира в мощна и витална страна, в която всички се радваме да живеем”, сподели Ахмед Хюсен, министър на имиграцията, бежанците и поданството на Канада (IRCC).

Самият Хюсен, който е преселник от Сомалия, сподели, че притокът ще помогне да се компенсират застаряващото население на Канада и намаляващата раждаемост, до момента в който пораства нейната работна мощ.

По думите на Хюсен канадската стопанска система се нуждае от съвсем милион мигранти в близко време, защото към 2035 година пет милиона канадци ще излязат в пенсия.

Приятелската позиция на Канада към новите поданици идва в миг, когато доста други западни страни, в това число Съединените щати, одобряват по-рестриктивни имиграционни политики.

Канада е особено отдадена на даването на протекция на бежанците. Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците заяви за невиждани нива на бежанците през 2017 година, като броят на принудително разселените доближи 68,5 милиона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР