Канада обяви, че ще приеме и настани около 5000 афганистански

...
Канада обяви, че ще приеме и настани около 5000 афганистански
Коментари Харесай

Канада ще приеме около 5000 афганистанци

Канада разгласи, че ще одобри и настани към 5000 афганистански бежанци, евакуирани от Съединени американски щати при изтеглянето на последните американски бойци от Кабул, съобщи Ройтерс.

" Знаем, че би трябвало да се направи още, когато завърши интервенцията по евакуацията на съдружниците. Ще създадем всичко допустимо да помогнем на допустимо най-вече афганистанци, които желаят да основат собствен дом в Канада ", сподели канадският министър за имиграцията Марко Мендичино.

Канада е евакуирала от Кабул към 3700 афганистанци, работили за нейния боен контингент. Страната изтегли своите бойци от Афганистан преди седем години.

Петте хиляди афганистанци, евакуирани в този момент от амриканците, ще бъдат заселени според авансово утвърден от канадското държавно управление проект за приемане на над 20 хиляди афганистанци - в това число дами, водачи, правозащитници и кореспонденти, опасяващи се от репресии от талибаните. Канада е изразила и подготвеност да оказва помощ на афганистанци да се преселят, в случай че талибаните им разрешат да емигрират.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР