Канада е обхваната от нарастване на бездомността, което доведе до

...
Канада е обхваната от нарастване на бездомността, което доведе до
Коментари Харесай

В богатата Канада се увеличават бездомниците

Канада е обхваната от повишаване на бездомността, което докара до изхвърляне на десетки хиляди хора по улиците на богатата другояче страна. Изследователите предизвестяват, че държавните данни доста подценяват броя на бездомните в цялата страна, защото обществената болест се популяризира от огромните градове към дребните градове. В Квебек един на всеки двама бездомни може да бъде открит в селските елементи на източната провинция, вместо основно в Монреал, както беше в предишното, съгласно нов отчет, оповестен през септември. Дани Бродьор-Кот живее от месеци в спонтанен лагер в гори покрай гробище на Гранби, град със 70 000 поданици на 80 километра източно от Монреал, откакто беше изпъден през юни от апартамент, който нае с приятелката си. „ Работя пет дни в седмицата “, сподели портиерът с разрошена кестенява коса пред Агенция Франс Прес, бутайки пазарска количка към къмпинга. На 39 години, това е първият път в живота му, в който се озовава на улицата. „ Това малко жилище, което има, е прекомерно скъпо “, сподели той.


На няколко пресечки отсам паркът е трансфорат в спонтанен лагер за мъже и дами от всички възрасти. Почти всеки четвърти скитник се оказва на улицата, откакто е бил изпъден от жилище, съгласно отчет на държавното управление на Квебек. „ Само в Гранби се нуждаем от най-малко 1000 налични жилища “, споделя Карине Лусие, шеф на локална организация за битка с бедността. Между 2018 година и 2022 година броят на бездомните хора в Квебек се е нараснал с 44 %, като броят им е повишен до 10 000 предходната година. Коренното население, което съставлява пет % от популацията на Канада, е мощно показано на улицата, изключително инуитите, сподели Люсие. „ Видима бездомност не съществуваше преди три години в Гранби “, сподели кметът Джули Бурдън пред Агенция Франс Прес, признавайки, че „ наемите са доста високи в този момент спрямо преди две години “. Градът, вместо да демонтира лагерите и да реалокира жителите, реши да избере да поддържа това, което назовава " места на приемливост ". Ситуацията, споделя Франс Белис, кметица на 300-хилядния град Гатино край столицата Отава, може да бъде единствено върхът на айсберга, тъй като това са " цифрите, събрани преди година ". С покачващите се разноски за живот и галопиращата инфлация тази година тя се притеснява, че картината е доста по-лоша, в сравнение с демонстрират последните статистики. Хората „ към този момент не са в положение да свързват двата края “, споделя тя.

Хуманитарна рецесия

Квебек, втората по население провинция в Канада, е изправена пред сериозен дефицит на жилища заради фактори, вариращи от пандемията до рекордната имиграция, която усилва броя на популацията, а това подхранва търсенето. Цените на недвижимите парцели се трансфораха в съществена тематика към масата за вечеря през последните месеци, а публичното мнение и рецензиите на опозицията принудиха държавните управления да дадат приоритет на проблемите с жилищата и разноските за живот. И Квебек не е самичък в усложнението: бездомността се разраства спираловидно в Канада, предизвестяват специалисти. Правителствените данни пресмятат, че има към 235 000 бездомни хора в цялата страна, само че това включва единствено хората, които имат достъп до приюти, сподели професор госпожа Черил Форчук от Университета на Западно Онтарио, която се притеснява, че същинската картина е доста по-лоша. „ До огромна степен подценяваме броя... евентуално бихме могли да утроим сегашните федерални оценки “, сподели тя. „ Сега се намираме в обстановка, в която даже заможните хора имат усложнения с жилищата “, призна през септември министър председателят Джъстин Трюдо. Лидерът на Квебек Франсоа Лего го разказа като " съвършената стихия ". Тази рецесия " не е допустима в общество, което въпреки всичко е богато и съвременно ", съобщи той неотдавна. Да се измъкнеш от улицата без непозната помощ е на практика невероятно, счита Люсие. „ Ние сме възмутени, тъжни и ядосани, тъй като от години споделяме: „ Бъдете деликатни, съвсем вървим към филантропична рецесия “.

Все още поддържайки вяра да откри квартира на сравнителни цени, към този момент Бродьор-Кот би трябвало да се мие в близката река всеки ден преди работа. „ Никога не съм желал нито стотинка от родителите си, с изключение на преди три месеца “, споделя той, без да знае по какъв начин ще наподобяват идващите няколко месеца с наближаването на зимата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР