Кампанията си Heineken - The Jigsaw, с рекламодател Загорка, беше

...
Кампанията си Heineken - The Jigsaw, с рекламодател Загорка, беше
Коментари Харесай

NEXT-DC спечели златно отличие на фестивала Ad Black Sea в Грузия

Кампанията си Heineken - The Jigsaw, с рекламодател " Загорка ", беше направена във връзка осминафинала на " Шампионската лига " през май 2016 година

© NEXT-DC Още по тематиката
Седмичен бюлетин за меркетинг и реклама (10 октомври)

Когато властта заплашва публицисти в ефир; Havas Group ще работят върху креативното и медийното обслужване на БТК; Николай Караджов е новият изпълнителен шеф на БАКА; Ирина Маринова е новият ръководещ шеф на Publicis Sofia; Interpartners е новата рекламна организация на АУБ; Кои са спечелилите в състезанието на Българската асоциация на рекламодателите
10 окт 2017
Кои са спечелилите в състезанието на Българската асоциация на рекламодателите

В тазгодишното издание се включиха общо 18 компании
6 окт 2017
Новият рекламен сътрудник на БТК

Havas Group ще работят върху креативното и медийното обслужване на оператора
6 окт 2017 Българската организация NEXT-DC беше отличена със златна премия на рекламния фестивал Ad Black Sea, който се организира за трета поредна година в Грузия. Екипът беше награден в категорията Use of non-traditional and ambient media за акцията си Heineken - The Jigsaw, с рекламодател " Загорка ", направена във връзка осминафинала на " Шампионската лига " през май 2016 година В рамките на акцията в центъра на София беше конфигуриран екран, разграничен на 80 елементи, всяка от които интерактивно обвързвана с една от седалките пред него, активирайки се, единствено в случай че бъде заета. Така почитателите на футбола трябваше да поканят колкото се може повече другари и познати, с цел да се включи огромната картина.

Това е единствената българска премия в тазгодишното издание на интернационалния конкурс, който цели да отличи най-хубавите рекламни акции, осъществени в интервала от 2016 година доникъде на 2017 година Сред финалистите в категорията Cinematography беше класирана и организацията NRG Creative Boutique с акцията LED Song, направена за V-TAC Europe. В конкуренцията тази година са взели участие общо над 700 поръчки във всичките огромни 10 категории.

В състава на журито на грузинския рекламен фестивал имаше и две български попълнения. Това бяха създателят и креативен шеф на NRG Creative Boutique Наджда Трифонова и Александър Николов, зам.-творчески шеф в NEXT-DC, надлежно в категориите Design & Branding и Digital & Mobile. В Ad Black Sea всички кандидатури се правят оценка от интернационалните експерти в областта на връзките, което е основна разлика с рекламните фестивали в България и въпрос, който основава полемики измежду сектора в страната. За да бъдат разбрани от журито локалните специфики на връзката в акциите на участниците, всички поръчки се показват с видео на британски, а в случай че е належащо, локалният подтекст в допълнение се коментира първоначално. " За организациите от по-малки страни е доста значимо да могат да вкарат гледащия в характерната обстановка и мислене на хората, към които е била ориентирана акцията. Да получиш противоположна връзка от интернационално жури е скъпо, тъй като можеш да си извадиш заключения какъв брой добра и елементарно разбираема е в действителност концепцията ти и по какъв начин е показана. Може да послужи и като добра подготовка за други интернационалните фестивали ", разяснява Александър Николов за " Капитал ".

Сред обрисувалите се трендове на състезанието Николов показва непредвидените и новаторски хрумвания, които се базират на положителното схващане на целевата аудтория. " Затвърждава се и наклонността награди да печелят реклами, в които марката показва мощна обществена позиция по отношение на избран проблем, и застава зад нея по забавен метод. Естествено концепцията би трябвало да е подобаваща за марката, да е нещо заложено в неговата същина и мислене. В противоположен случай наподобява като обособен случай на възползване от нашумяла тематика ", споделя още той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР