Кампанията се реализира в рамките на втория етап от програмата

...
Кампанията се реализира в рамките на втория етап от програмата
Коментари Харесай

Хиляди нови цветя грейнаха във Видин

Кампанията се осъществя в границите на втория стадий от програмата „ Нашият Видин – по-красив от всеки път “. Днес деца от ДГ „ Славейче “ и СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в града засадиха цветя, дружно със заместник-кметовете Борислава Борисова и Светослав Скорчев. Малчуганите от детската градина се включиха въодушевено в акцията и с подготвеност обявиха, че ще оказват помощ и за поддържането на цветните градини в междублоковите пространства на кварталите.

Борислава Борисова благодари на всички поданици на Общината, присъединили се в програмата и декларирали желание със взаимни старания да преобразим средата, в която живеем, да я създадем по-привлекателна и по-чиста. „ Благодаря на детските и образователни заведения, които демонстрираха самодейност, с цел да получат част от раздадените 2000 стръкчета цветя на територията на Община Видин. Целта е да приучим нашите деца от дребни към грижа за природата и околната среда. Радвам се, че измежду нас са и доброволци, участващи в лятната стратегия на Общината, която скоро обявихме и доброволчеството беше първата стъпка, а първите декларирали предпочитание да се включат, бяха чиновници от администрацията “ – разяснява Борисова.

 Видин е хазаин на 49-та Национална конференция по въпросите на образованието по физика Видин е хазаин на 49-та Национална конференция по въпросите на образованието по физика
Официалното разкриване се състоя в Конферентния център на Областна администрация – Видин. Темата на конференцията е „ Физикат...
По-късно двамата заместник-кметове посетиха и приблизително учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, където дружно с първокласници и третокласници също засадиха цветя. В пъстри цветове блестна и пространството към статуята на солунските първоучители, която бе открита през есента на предходната година.

Директорът на детската градина Диана Димитрова и шефът на учебното заведение по изкуства Бисерка Каменова благодариха на Община Видин за съдействието да се засадят цветя, които да разкрасят и освежат дворовете.
Началникът на отдел „ Екология “ Светла Ангелова сподели, че закупените от Община Видин цветя са 17 000 броя, които се засаждат на площада, в централната градска част, всички зелени зони, в това число и в останалите селища. А от тях 2000 броя се дават по програмата „ Нашият Видин – по-красив от всеки път “. Десетки са получените от жители, институции, детски градини и учебни заведения заявки с искане за засаждане на цветя. Програмата се радва на огромна известност и се приема с утвърждение от хората. Нейната цел е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси, квартали и обитаемоте места в Община Видин по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. И към тази идея да бъдат приобщени както деца и учащи се, по този начин и възрастни, с цел да бъде осъществена сполучливо общата концепция за възстановяване на изискванията и преобразяване на Видин и Общината в привлекателно място за живот, работа и развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР