Кампанията на Барселона по защитата на Суперкупата на Испания в

...
Кампанията на Барселона по защитата на Суперкупата на Испания в
Коментари Харесай

Барселона се загуби по пътищата из Саудитска Арабия

Кампанията на Барселона по отбраната на Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия стартира с куриоз. Отборът дойде много късно за плануваната подготовка, а източник от щаба на каталонците разгласи, че водачът на автобуса е объркал посоката и това ги е забавило.

Отборът трябваше да тренира на стадиона на локалния клуб Ал Итихад, само че вместо това лидерът на рейса ги е закарал на стадион " Кинг Абдула Спорт Сити ", където се играят мачовете от шампионата. Разстоянието сред двете уреди е към 30 километра, а Барселона ще играе на следващия ден полуфинал против Атлетико (Мадрид). По-късно през днешния ден Реал (Мадрид) играе в другия полуфинал против Валенсия.

След цялата тая авантюра рейсът на Барселона дойде на стадиона за тренировки с 45 минути отвън графика, в допълнение забавени и от трафика по крайбрежието. По принцип Ернесто Валверде и халфът Серхио Бускетс трябваше да приказват преди тренировката пред медиите, само че това отпадна от програмата поради закъснението.

It would be nice if Barcelona can go a long period of time without any face palm moments lol

So, how did they get lost? Driver not from Saudi Arabia? GPS broken?https://t.co/nMjDrFysBq
— IBES (@IBES16) January 8, 2020
Новият формат за провеждането на Суперкупата беше препоръчан от президента на федерацията на Испания Луис Рубиалес и беше признат от клубовете. По традиция мачът за този трофей се играеше през август, само че решението беше да се реалокира за януари и да се играе зад граница с рекламна цел.

Тригодишна договорка за провеждането на шампионата в Саудитска Арабия бе оповестена предишния ноември, за която испанските медии настояват, че коства към 40 милиона евро (44 милиона долара) годишно. Реакция имаше от бранителите на човешките права и обичайна фенска конструкция на четирите тима, за които пътуването е доста мъчно. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР