Кампанията е подета от шефката на Българския червен кръст в

...
Кампанията е подета от шефката на Българския червен кръст в
Коментари Харесай

Тръгна онлайн подписка „Заедно за децата на шампионите“! Парите са в помощ на семействата на Милен Добрев и Величко Чолаков

Кампанията е подета от шефката на Българския червен кръст в Смолян Мария Делева, спортисти и другари на двамата тежкоатлети, които починаха по на 35 години и оставиха общо трима сираци, написа ПИК.

Величко Чолакова умря на 20 август т.г., а Милен Добрев преди две години. Железният има наследник и щерка, а Добрев - наследник. Двамата получаваха " пожизнена месечна награда за олимпийските медалисти, прекратили дейна спортна активност ". Основанието за това е член 59б, ал.2, т.5 от Закона за физическото образование и спорта. След гибелта им техните деца, като се изключи че остават сираци, са лишени и от пенсиите на бащите си.

Посоченият член 59б от Закона за физическото образование и спорта регламентира защо се разпределят средствата от постъпленията на Държавно дружество „ Български състезателен тотализатор “. В алинея 2, т. 5 е посочено, че се разпределят и за разпределяне на пожизнена месечна награда за олимпийските медалисти, прекратили дейна спортна активност.

От Смолян оферират да се добави нова точка към същата алинея със следния текст: " При гибел на лица по алинея 2, т. 5, ненавършилите им пълноправие деца имат право да получат наградата по миналата алинея. Премията се изплаща до навършване на 18-годишна възраст “.

Формулярът за подписката е на адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdN_isK-3yD04vJaU--hhyJIDN1jJxdiYKM2srH-rdcJwQdEw/viewform.

Събирането на подписи започва в сряда и към този момент стотици хора от цялата страна са я подкрепили.

„ С акцията желаеме да помогнем освен на техните деца, само че и на други спортисти, чиито фамилии (да не дава Господ) попаднат в сходна обстановка. Според нас, би трябвало да се промени или по скоро да се добави Законът за физическото образование и спорта, с което да се даде опция за разпределяне на пожизнена месечна награда, при сходни обстановки и на ненавършилите пълноправие деца на умряли спортисти ", разясняват основателите на електронната подписка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР