Кампания за разделно събиране на опасни битови отпадъци от домакинствата

...
Кампания за разделно събиране на опасни битови отпадъци от домакинствата
Коментари Харесай

Мобилни пунктове в Стара Загора два дни ще събират опасни битови отпадъци 

Кампания за разделно събиране на рискови битови боклуци от семействата провеждат за трета поредна година Община Стара Загора и профилирана компания. Приемането ще бъде в границите на два дни, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация. 
На 28  май, четвъртък, от 10 до 16 часа мобилният пункт ще бъде на паркинга на парк „ Артилерийски “ (от страната на ул. „ Одринска епопея “), а на 30 май, събота, в същия часови интервал на паркинга на парк „ Зеления чеп “.
Гражданите могат да предават медикаменти с изминал период на валидност, живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи живак, лакове и бояджийски материали, разтворители, останки от строителна химия - лепила, пяна, силикон и други, домашен препарати - битова химия; фотографски материали, киселини и основи, мастила, празни опаковки, обозначени със знаците за заплаха, препарати за растителна отбрана и битка с вредители. Опасните боклуци се одобряват безплатно.
От общинската администрация напомнят, че включването на такива боклуци в общия поток въздейства негативно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата и системите за оползотворяване на боклуци. Събирането на рискови битови боклуци е част от реализация на уговорката, който общината има в осъществяване условията на Закона за ръководство на отпадъците, както и на политиката за поощряване на устойчивото развиване. Община Стара Загора приканва жителите да се включат в акцията за предаване на рискови боклуци от семействата, с което да проявят отговорно отношение към здравето си и околната среда. 
По време на акцията профилираната компания ще показа новаторска мобилна лаборатория и направи демонстрации за идентифициране на рискови боклуци с незнаен състав и генезис. Кампанията ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, свързани с попречване разпространяването на COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР