Кампания за набиране на средства за лечението на детето на

...
Кампания за набиране на средства за лечението на детето на
Коментари Харесай

Малката Рали има нужда от помощ за лечение, студенти и преподаватели от ТУ започват кампания

Кампания за набиране на средства за лекуването на детето на млад учител от Технически университет - Варна стартира на 26  и 27 ноември 2018 година с благотворителна работилница-базар, проведена от  преподаватели и студенти и сътрудниците от Фондация " Владиславово ".

Рали е на 1г. и 5мес. и страда от доста рядко и тежко генетично заболяване – синдром на Лий. Симптоми се демонстрират шест месеца след нейното раждане. Надеждата на младите родители е в ново лекуване със стволови кафези в чужбина, което е доста скъпо и би трябвало да покрият финансово със лични средства.

Първото събитие от поредност начинания, които възнамеряват да провеждат управлението и Студентският съвет на ТУ-Варна е идната двудневна благотворителна работилница-базар под наслов " Подкрепа за Рали ".



В двата дни във фоайето на Електротехническия факултет от 10 до 15 часа могат да бъдат закупени от благотворителния щанд коледни картички и празнична декорация, направени от студенти, преподаватели, чиновници на университета и представители на фондация " Владиславово ".

Всеки, който желае, може и на място в двата дни да се включи в изработването на сувенирите в работилничката " Подкрепа на Рали ".

Всички събрани средства от разпродажбата и даренията от особено квалифицираните кутии ще бъдат дарени за лекуването на детето.

Можете да помогнете и повече хора да научат за рядкото заболяване и за компликациите на фамилиите, в които има дете с това страдалчество като посетите страничката Приятелите на Рали във фейсбук.

Багодарим Ви!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР