Кампания 2019/2020 събра 2 460 000 лв., с които бяха

...
Кампания 2019/2020 събра 2 460 000 лв., с които бяха
Коментари Харесай

Румен Радев даде старт на кампанията „Българската Коледа“

Кампания 2019/2020 събра 2 460 000 лева, с които бяха подкрепени 500 деца и 15 лечебни заведения от цялата страна

Години наред „ Българската Коледа " способства за одобряване на дарителските обичаи в страната и е доказателство, че българите носят в себе си силата на солидарността. С поддръжката на цялото ни общество, с напъните на лекарите и със своята бистрота и успеваемост, благородната самодейност се трансформира в институция, която се употребява с голяма социална поддръжка. Това съобщи президентът Румен Радев в Специализираната болница за интензивно лекуване на детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев " в София, където разгласи старта на осемнадесетото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа ", която се организира под негов патронаж.

Държавният глава акцентира, че точно в най-тежки моменти смисъла на солидарността нараства и прикани да не забравяме нуждаещите се от поддръжка деца. „ Убеден съм, че можем да подадем ръка на децата, за които потребността от здравна грижа е неразделна част от техния живот ", уточни президентът. По думите на Румен Радев тъкмо тази година е дала задоволително мотиви да разберем какъв брой е значимо да бъдем мощни дружно в солидарността и отговорността си, да ценим още повече благородния труд на лекарите, да оказваме помощ на най-уязвимите, да не губим вяра за бъдещето. Именно това са и полезностите, към които „ Българската Коледа " сплотява българите през последните седемнадесет години.

Кампанията, която ще продължи през цялата последваща година е под наслов „ Заедно за децата с хронични болести - да превърнем вярата в действителност ". Президентът уточни, че новото издание на самодейността стартира с вярата за повече избавени деца, върнати детски усмивки и спокойни български фамилии. Основната цел на „ Българската Коледа " акция 2020/2021 е да подкрепи подобряването на диагностично-лечебния развой с обезпечаването на здравна инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и опциите на лекарите в България да ползват модерни способи на лекуване.

Благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи седемнадесетото издание на „ Българската Коледа ", което стартира на 1 декември 2019 година и завърши на 30 ноември 2020 година, разполага с бюджет от 2 460 000 лева

Седемнадесетото издание на благотворителната самодейност съумя да подкрепи 500 деца със сумата от 894 602 лева Общо 408 от тях са получили средства за рехабилитация; 76 деца са подкрепени за реализиране на скъпоструваща медикаментозна терапия, а на 16 деца с неврологични болести са дарени средства за медицински произведения и помощни средства. „ Българската Коледа " подари на 15 лечебни заведения от цялата страна съвременна, високотехнологична инсталация за прецизна диагностика и модерно лекуване на обща стойност 1 409 033 лева Апаратура получиха академични и многопрофилни лечебни заведения във Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Златоград, София, Гълъбово.

Президентът беседва с лекарите от СБАЛДБ „ Проф. доктор Иван Митев " - единствената в страната независима профилирана детска болница, в която се лекуват деца от цялата страна. Лечебното заведение към този момент седемнадесет години получава здравна инсталация от най-ново потомство за клиниките по неонатология, гастроентерология, нефрология, неврология. А тази година и клиниката по ревматология, кардиология и хематология получи подаяние от „ Българската Коледа " - цифрова ехографска система за ултразвукова диагностика на деца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР