Камерите по пътищата не отчитат наличието на годишни технически прегледи

...
Камерите по пътищата не отчитат наличието на годишни технически прегледи
Коментари Харесай

Предложяние: Камерите по пътищата да отчитат техническите прегледи

Камерите по пътищата не регистрират съществуването на годишни механически прегледи (ГТП), заяви националният представител от " Продължаваме Промяната - Демократична България " Божидар Божанов след отговор от Министерство на вътрешните работи, оповестиха от пресцентъра на партията.

Затова той ще предложи законодателни промени за включването на ГТП и застраховка " Гражданска отговорност " в електронните фишове, като за това ще би трябвало да ревизират камерите на Министерство на вътрешните работи и на тол системата.

Казусът дали камерите на Министерство на вътрешните работи и на тол системата засичат съществуването на механически обзор стана настоящ, откакто камион на Господин Вълев, прочут като " Динко от Ямбол ", катастрофира на автомагистрала " Тракия " и я затвори за придвижване за 14 часа. Оказа се, че камионът се е движил по пътищата без механически обзор, без застраховка, без винетка и с неплатени санкции.

Според отговора от Министерство на вътрешните работи до Божанов законът не разрешава камерите на вътрешното министерство да наблюдават за съществуване на ГТП.

" Имаме инфраструктура и пропущаме да я използваме. И въпреки в тази ситуация да ставаше дума " единствено " за неудобството да няма автомагистрала, от време на време това коства животи ", разяснява депутатът от " Да, България ".

Тази есен следва да се преглеждат промени в Закона за придвижването по пътищата, като част от предложенията на Божанов включват отпадане на стикери и прекъсване на " рецидивисти " на пътя. " Между първо и второ четене ще предложа включването на механически обзор и гражданска отговорност в електронните фишове, като за това ще би трябвало да ревизират освен камерите на Министерство на вътрешните работи, само че и камерите на тол системата ", сподели той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР