Камбоджански кикбоксьор в Южна Калифорния е вдъхновил поколения бойци със

...
Камбоджански кикбоксьор в Южна Калифорния е вдъхновил поколения бойци със
Коментари Харесай

Как почти 80-годишен камбоджански кикбоксьор в САЩ вдъхновява поколения бойци

Камбоджански кикбоксьор в Южна Калифорния е въодушевил генерации бойци със своята увереност и блян, разказва  Voice of America (VOA).

Омри е бил  камбоджански първенец по кикбокс преди Червените кхмери да поемат властта през 1975 г.  Той имигрира в Южна Калифорния през 1980 година,  където другар му оказва помощ да отвори фитнес зала, която ръководи от близо 40 години.

" Идвам в Съединените щати, толкоз съм благополучен, знаете ли, тъй като съм войник и имам фитнес, тъй че сърцето ми е толкоз, толкоз щастливо ", споделя той.

Омри споделя, че неговата фитнес зала е обучила  17 първенеца по кикбокс , в това число Муун Самат.

Този камбоджански жанр на кикбокс е сходен на тайландското бойно изкуство Муай Тай, с някои разлики в борбата.

Фитнесът притегля и хора, които не са камбоджанци, да вземем за пример Джъстин Падила.  Той споделя, че образованието му тук е пристигнало дружно с някои положителни житейски уроци.

" Когато сте сложени в такава обстановка , идват като че ли бежанци, търсейки леговище. Те са склонни да имат по-добър мироглед за живота и са склонни да правят оценка по-малките неща, както и да не оставят всичко да отиде напразно ", споделя той.

Омри навършва 80 години тази година и към момента образова учениците си.
" Ще се грижа за тази фитнес зала вечно , до момента в който умра , тъй като обичам това място и не преставам ", споделя той.

В автобиография за оцеляването след геноцида в Камбоджа и откриването на мира, Омри споделя, че се надява шерването на неговата история да усили разбирането на американците за Червените кхмери и притегля повече хора към камбоджанския кикбокс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР