Камарата на представителите на САЩ спря гласуването за импийчмънт на

...
Камарата на представителите на САЩ спря гласуването за импийчмънт на
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ спря гласуването за импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност Майоркас

Камарата на представителите на Съединени американски щати спря гласуването за импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас в понеделник, откакто група републиканци се причислиха към демократите в опълчване на усилието.

Законодателите гласоподаваха с 209-201 за третиране на въпроса до Комисията по вътрешна сигурност, като на процедура го блокираха.

Сред дребната група републиканци бунтовници беше някогашният краткотраен ръководител Патрик Макхенри.

Гласуването беше наложено от твърдолинейната републиканка Марджъри Тейлър Грийн.

Тя твърди, че господин Майоркас е нарушил отговорностите си като секретар, като не е съумял да се оправи с рекорден брой мигранти, пресичащи южната граница.

Някои републиканци от дълго време приканват за импийчмънт на господин Майоркас, обвинявайки го, че не е съумял да обезпечи защитата на границата сред Съединени американски щати и Мексико.

В тирада в понеделник преди гласуването госпожа Грийн съобщи, че е имало рекордно огромен брой незаконни пресичания на границата и трафик на опиати поради " на господин Майоркас политики на отворени граници “.

Тя подаде привилегирована резолюция предходната седмица за импийчмънт на господин Майоркас, принуждавайки републиканците да проведат гласоподаване до вторник.

Нейната резолюция беше подкрепена от няколко високопоставени републиканци, в това число републиканския бич в Камарата на представителите Том Емер.

" Гласуване за импийчмънт на Майоркас е гласоподаване за слагане на границата ни под надзор. Ще гласоподавам за импийчмънт ", сподели господин Емер в обява на X, прочут преди като Twitter, в неделя.

Но осем републикански законодатели се причислиха към демократите в гласуването за изпращане на резолюцията до Комисията по вътрешна сигурност.

Комисията към този момент проверява господин Майоркас за дейностите му по южната граница. Тази комисия, както и няколко други комисии на Камарата на представителите, организираха чувания по отношение на политиките за сигурност на границите на администрацията на Байдън.

Броят на хората, арестувани на границата сред Съединени американски щати и Мексико, надвиши 2 милиона както през фискалната 2022, по този начин и през 2023 година.

В изказване за американските медии след гласуването, представител на Министерството на вътрешната сигурност назова резолюцията за импийчмънт " неоснователна офанзива ", която е " изцяло безоснователна и нездравословно похищение на вниманието от нашата сериозна национална сигурност цели “.

Г-жа Грийн, в това време, сподели пред кореспонденти, че е " възмутена " от неуспеха на гласуването.

Последният път, когато Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава за импийчмънт на член на кабинета, беше през 1876 година

Републиканците в Камарата също водят следствие за импийчмънт на президента Джо Байдън по отношение на финансите на фамилията му и бизнес покупко-продажбите, включващи неговия наследник Хънтър Байдън.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР