Камарата на представителите на САЩ прие във вторник законопроект за

...
Камарата на представителите на САЩ прие във вторник законопроект за
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ приема законопроект за краткосрочно финансиране за предотвратяване на спирането, изпраща го на Сената

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри във вторник законопроект за краткотрайни разноски, който би предотвратил прекъсването на работата на държавното управление, защото необятни групи от депутати от двете партии демонстрираха поддръжка за законодателството.

Законодателството, което ще удължи държавното финансиране доникъде на януари, в този момент се насочва към Сената, където демократичните и републиканските водачи показаха поддръжка.

За да се предотврати прекъсването, Сенатът и следената от републиканците камара би трябвало да одобряват законодателство, което Президентът Джо Байдън може да подпише закон преди настоящото финансиране за федералните организации да изтече в среднощ в петък.

Гласуването с 336-95 беше победа за ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън, който срещна съпротивата на някои от сътрудниците си републиканци в първия следващо гласоподаване на неговия мандат.

Джонсън беше определен на поста преди по-малко от три седмици, след седмици на безредици, които оставиха камарата без водач. С малко болшинство от 221-213, той може да си разреши да загуби не повече от три гласа на републиканците по законодателството, на което демократите се опълчват.

Законопроектът за краткотрайните разноски ще удължи държавното финансиране на сегашните равнища до 2024 година, давайки на законодателите повече време да изработят подробния сметки за разноски, които покриват всичко - от военни до научни проучвания.

Някои републиканци от десния фланг на партията споделиха, че са разочаровани, че не включва внезапното редуциране на разноските и ограниченията за сигурност на границите, които те желаят.

Законопроектът беше признат с 209 гласа на демократите и 127 републиканци, до момента в който 93 републиканци и двама демократи гласоподаваха срещу.

Предшественикът на Джонсън като представител, Кевин Маккарти, беше свален от шепа републиканци след сходно гласоподаване през септември, което разчиташе на гласовете на демократите, с цел да предотврати прекъсването.

Но твърдолинейните консерватори споделиха, че не се обръщат против Джонсън. „ Ние не го поддържаме. Но го поддържаме “, сподели депутатът Боб Гууд.

Други републиканци споделиха, че това е по-добро от другите разновидности.

„ Това не е идеално “, сподели представителят на Републиканската партия Майк Гарсия. „ Но прекъсването е доста по-лош свят, в който да живееш. “

Законопроектът на Джонсън ще разшири финансирането за военно строителство, компенсации за ветерани, превоз, жилища, градско развиване, селско стопанство, Администрацията по храните и медикаментите и енергийни и водни стратегии до януари 19. Финансирането за всички останали федерални интервенции - в това число защитата - ще изтече на 2 февруари. дълг, който докара федералното държавно управление до ръба на банкрута.

Продължаващата партизанска запушване накара Moody's в петък да намали вероятността си за кредитен рейтинг на Съединени американски щати на „ отрицателна “ от „ постоянна “, защото означи, че високите лихвени проценти ще не престават да покачват разноските за заеми.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР