Камарата на представителите на Съединените щати прие законопроекта за бюджета,

...
Камарата на представителите на Съединените щати прие законопроекта за бюджета,
Коментари Харесай

Парите идват! Джо Байдън се заема с коронавируса

Камарата на представителите на Съединените щати одобри законопроекта за бюджета, което ще проправи пътя към финансовия пакет за 1,9 трлн. $ за облекчение на отрицателните последствия от коронавирунсата пандемия, препоръчан от президента Джо Байдън.

Долната камара на американския конгрес гласоподава партийно и одобри бюджетния проект с 219 против 209 срещу. По-рано тази седмица бюджетният законопроект беше признат и от Сената на Съединени американски щати.

Одобреният законопроект дефинира държавния бюджет на Конгреса за цялата година 2021 година и също по този начин дефинира бюджетните равнища за интервала 2022-2030 година.

Говорителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси предвижда, че окончателното законодателство за финансовите антиковид облекчения на стойност 1,9 трлн. $ може да бъде признато от Конгреса преди 15 март, когато изтичат специфичните помощи за безработица, които бяха обезпечени по време на пандемията.

На срещата си в Белия дом Байдън и топ демократите обявиха, че желаят да вкарат солидния пакет от финансови помощи допустимо най-бързо, с цел да се отговори на пандемията, която умъртви повече от 450 000 американци и остави милиони без работа.

Байдън сподели, че е отворен за взаимни отстъпки с републиканците, стига те да не забавят процеса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР