Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие единодушно решение

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие единодушно решение
Коментари Харесай

САЩ разсекретяват разузнавателна информация относно произхода на ковид-19

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати одобри единомислещо решение за разсекретяване на информации на американското разузнаване по отношение на произхода на ковид-19, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

В поддръжка на предлагането гласоподаваха 419 конгресмени, а срещу нито един. Дебатите преди този момент бяха къси и всички бяха съгласни, че американците желаят да получат отговори на въпроса по отношение на това от кое място е почнала смъртоносната вирусна пандемия и какво може да се направи, с цел да се предотвратят сходни епидемии в бъдеще.

Решението за разсекретяване се концентрира върху разследващи данни, свързани с Института по вирусология в китайския град Ухан, като в него се приказва за " евентуални връзки " сред проучванията, осъществявани там, и експлоадирането на епидемията от ковид-19, която Световната здравна организация разгласи за пандемия на 11 март 2020 година

Американските разследващи организации са разединени по въпроса дали приключване от лаборатория или пък животни са евентуалният източник на смъртоносния вирус. Експерти споделят, че същинският генезис на коронавирусната пандемия, лишила живота на над 1 милиона американци, може да не стане прочут години наред или даже в никакъв случай.

Подобно решение към този момент одобри и Сенатът на Конгреса. Сега следва то да бъде подписано от президента на Съединени американски щати, с цел да се трансформира в закон. Ако това стане, разсекретяването би трябвало да стане в период до 90 дни. Трябва да бъде разкрита всякаква или цялата информация, обвързвана с евентуални връзки сред Института по вирусология в Ухан и източника на коронавирусната болест. Това включва и информация по отношение на проучванията и други действия, осъществявани там и дали някои от откривателите са се разболели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР