Камарата на представителите на Конгреса на САЩ може да внесе

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ може да внесе
Коментари Харесай

В САЩ подготвят 66 милиарда долара за Израел, Тайван и Киев

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати може да внесе нов законопроект за даване на военна помощ на Украйна до април. Той дава 66 милиарда $ за Израел, Тайван и Киев, заяви CNN, написа Факти.бг.

Според източници на телевизионния канал ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън се е срещнал уединено с сътрудници от долната камара на Конгреса, които предизвикват нов двупартиен законопроект, който включва както помощ за задграничните съдружници на Съединени американски щати, по този начин и ограничения за отбрана на границата на страната от напор на незаконните мигранти. Както отбелязва CNN, оповестените 66 милиарда $ ще отидат извънредно за военна помощ и не плануват филантропична поддръжка.

Работата по законопроекта се управлява от ръководителя на комисията по външни работи на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати Майкъл Маккол (републиканец, от Тексас). Той се надява, че консенсус в Камарата на представителите ще бъде реализиран до края на март или до април.

Позицията на Джонсън по отношение на този проект към момента е неизвестна; той не е поел никакви задължения за осъществяване на гласоподаване, отбелязва CNN.

Американската администрация по-рано изпрати искане до Конгреса за спомагателни бюджетни средства през фискалната 2024 година, която стартира в Съединените щати на 1 октомври 2023 година, главно за оказване на помощ на Израел и Украйна, както и на противопоставяне на КНР и Руската федерация в Азиатско-тихоокеанския район. Общо изпълнителната власт отпред с президента Джо Байдън би желала да получи за тези цели към $106 милиарда По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти остава неразбираема. Някои републиканци в Камарата на представителите и Сената се оповестиха през последните месеци срещу продължаването на финансовата поддръжка на Киев. Джонсън непрекъснато предизвестява за желанието си да свърже по-нататъшната помощ за Украйна със стягане на контрола по южната граница на Съединени американски щати.

На 13 февруари Сенатът, с поддръжката на няколко републиканци, одобри различна версия на законопроекта, предусещащ отпущането на 95 милиарда $ помощ за Украйна, Израел и Тайван. Този пакет обаче не съдържа разпореждания за стягане на контрола по южната граница на Съединени американски щати. На 15 февруари Камарата на представителите излезе в двуседмична отмора, без да гласоподава законопроекта.

На 27 февруари Джонсън увери, че „ Камарата на представителите интензивно търси и учи всички вероятни варианти “, в това число обновяване на финансовата и военна поддръжка за Киев. Той даде обещание да се оправи с тези въпроси навреме, само че не уточни времева рамка за разглеждане в долната камара на Конгреса на всевъзможни начинания, ориентирани към продължение на разпределянето на бюджетни средства за Украйна. Джонсън назова " главен приоритет " южната граница на Съединените щати и гарантиране на нейната сигурност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР