Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува за започване

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува за започване
Коментари Харесай

В САЩ започва процедура по импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати гласоподава за започване на процедура по импийчмънт на секретаря по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас. Така той стана първият държавен чиновник от сходен сан, който влиза в процедура за премахване от поста от XIX век насам.

От втори опит в границите на седмица и с 214 на 213 гласа Конгресът на Съединени американски щати гласоподава за започване на процедура за импийчмънт против Майоркас. Така той се трансформира в едвам втория член на държавно управление в американската история, против който е стартирана сходна процедура. Основните претекстове на републиканците, които желаят отстраняването му са, че Майоркас

" отказал да се съобрази с федералните имиграционни закони " и че е нарушил " публичното доверие ".

Трима републиканци - Кен Бък от Колорадо, Майк Галахър от Уисконсин и Том МакКлинток от Калифорния - гласоподаваха дружно с демократите срещу мярката. Това беше вторият опит на републиканците да стартират процедура за премахване от поста на Майоркас, който те смятат за един от главните виновници за обстановката по границата, откакто през предходната седмица не им доближи единствено един глас. Този път той беше обезпечен от конгресмена републиканец от Луизиана Стив Скалис, който отсъстваше по време на предишния избор поради лекуване от съществено заболяване,

само че пристигна в Конгреса единствено, с цел да поддържа процедурата.

В изказване след гласуването ръководителят на долната камара на Конгреса - Майк Джонсън упрекна Майоркас в " разпалването на най-лошата гранична злополука в американската история ".

Следващата стъпка от процедурата е Майоркас да бъде изправен пред правосъден развой в Сената, който е следен от демократите, а с цел да бъде отхвърлен от поста е належащо болшинство от две трети, което съвсем няма късмет да бъде събрано.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР