Камарата на представителите на американския Конгрес гласува за импийчмънт на

...
Камарата на представителите на американския Конгрес гласува за импийчмънт на
Коментари Харесай

Камарата на представителите гласува за импийчмънт на Доналд Тръмп

Камарата на представителите на американския Конгрес гласоподава за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, с което го трансформира в третия американски държавен глава, заплашен от премахване от служба. Доминираната от демократи долна камара гласоподава в поддръжка и на двете обвинявания - корист в власт и възпрепятстване на работата на Конгреса.

Исторически избор и предстоящ излаз - доминираната от демократи долна камара на Конгреса поддържа и двете точки, по които Доналд Тръмп е упрекнат и изиска отстраняването му от служба. С 230 гласа " за " и 197 " срещу " конгресмените за импийчмънт за това, че президентът е злоупотребил с властта си, като е оказал напън на украинския президент Зеленски да проверява негов политически противник.

Малко по-късно последва и избор по обвиняване, че Тръмп е попречил работата на Конгреса.
Нанси Пелоси- ръководител на Камарата на представителите: Трагично е, че безразсъдните дейности на президента направиха импийчмънта нужен. Той не ни остави избор. Днес обсъждаме открития факт, че още веднъж е нарушил конституцията. Той е действителна опасност за националната сигурност.
73-годишният президент отхвърля да е отговорен и дефинира процедурата като " цялостна машинация " и " лов на вещици ". По време на гласуването Тръмп неведнъж писа в Туитър, че е незаслужено упрекнат и съобщи, че председателката на камарата на представителите - Нанси Пелоси, изкривява правораздаването.
Майк Пенс- вицепрецидент на Съединени американски щати: Днешното гласоподаване в Камарата на представителите е срам и основава рисков казус за страната ни.
Сега всичко е в ръцете на Сената, който през януари ще би трябвало да организира правосъден развой. Малко евентуално е доминираният от републиканци Сенат да гласоподава с две трети в интерес на отстраняването на Доналд Тръмп.

Досега процедура по импийчмънт е провеждана против на двама президенти - Андрю Джонсън през 1868-ма и Бил Клинтън през 1998-ма. И двамата обаче остават на поста.
 © БГНЕС  Исторически избор в Долната камара на Конгреса за импийчмънт на Тръмп Исторически избор в Долната камара на Конгреса за импийчмънт на Тръмп
Исторически избор за импийчмънт на президента Доналд Тръмп в доминираната от демократите долна камара на американския Конгрес. Обвиненията са за злоупот...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР