Камарата на общините на британския парламент прие в събота поправка

...
Камарата на общините на британския парламент прие в събота поправка
Коментари Харесай

Британските депутати порязаха Джонсън и отложиха споразумението за Брекзит

Камарата на общините на английския парламент одобри в събота корекция за отсрочване на Брекзит .

Гласуването е огромен удар за премиера Борис Джонсън и значи, че той би трябвало да изиска от Европейски Съюз да забави напускането на Англия , оповестява АП.

За предлагането, направено от някогашния народен представител от ръководещата Консервативна партия Оливър Летвин, гласоподаваха 322 законодатели на долната камара на Народното събрание, против 306 депутати .

Това изменение на предлагането на държавното управление за утвърждение на договорката с Европейски Съюз, оповестено на 17 октомври, прави гласуването на съглашение с Европейски Съюз, планувано за събота вечерта, безсмислено .

Джонсън ще продължи и ще се опита да напусне Европейски Съюз до 31 октомври. Той разяснява, че не е обезсърчен или смутен от вота , забавящ утвърждението на новата договорка за Брекзит, и съобщи, че няма да има нови договаряния с Европейски Съюз .

Джонсън добавя, че законът не го принуждава да договаря повече с Европейски Съюз .

'I will not negotiate a delay with the EU and neither does the law compel me to do so'@BorisJohnson says he will not request an extension to Brexit https://t.co/CsFRue9gLi pic.twitter.com/vTzQ77atkn
— ITV News (@itvnews) October 19, 2019  Това е моментът да се реши Брекзит, прикани Джонсън английския парламент Обновена
Това е моментът да се реши Брекзит, прикани Джонсън английския парламент

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин съобщи от своя страна, че контрактуваното от Джонсън съглашение е по-лошо от първичното

Текстът му допуска, че договорката с Европейски Съюз няма да бъде утвърдена от парламентаристи, до момента в който Камарата на общините не одобри всички закони , нужни за " бракоразвод " с Европейски Съюз.

Целта на това е да се избегне опцията на Брекзит без договорка заради непредвидени случайности или елементарна липса на време за осъществяване на нужните законови процедури.

По-рано източници в държавното управление на премиера Борис Джонсън предизвестиха, че в случай че изменението бъде признато, тогава гласуването ще бъде отсрочено за идната седмица . Крайният период за осъществяване на Брекзит е 31 октомври.

Правителството към момента се надява, че може да одобри нужното законодателство до края на месеца , с цел да може Англия да напусне в точния момент.
 Тереза Мей упорства да се поддържа договорката за Брекзит
Тереза Мей упорства да се поддържа договорката за Брекзит

Мей има " ясно възприятие за дежавю "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР