Камарата на общините (долната камара на британския парламент) отказа да

...
Камарата на общините (долната камара на британския парламент) отказа да
Коментари Харесай

Ново 20: Борис Джонсън остава премиер на Великобритания

Камарата на общините (долната камара на английския парламент) отхвърли да поддържа избор на съмнение към държавното управление на Борис Джонсън. 349 депутати гласоподаваха срещу вота, до момента в който 238 гласоподаваха за, оповестява The Guardian.

През юни сходно гласоподаване се организира и в английския парламент, засягащо персонално премиера. Той също се провали, само че при започване на юли към 50 души напуснаха държавното управление на Джонсън и министър председателят беше заставен да подаде оставка. Той ще остане началник на Консервативната партия и държавното управление, до момента в който не бъде определен нов водач от съпартийците му. Това би трябвало да стане през септември.

Според Ройтерс вотът на избор на съмнение към държавното управление на Джонсън е иницииран от самото държавно управление. Това беше реакция на опитите на Лейбъристката партия и други опозиционни сили да принудят оставката на Джонсън и неговия кабинет в този момент, без да чакат нови парламентарни избори.

Гласуването се провали, тъй като Консервативната партия, която държи болшинството от местата в Камарата на общините, не се интересува от провеждането на общи избори в този момент - по-специално заради неналичието на водач в партията, написа The Independent.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР