Към въпроса за природата на пламенната русофобия нат фрау Щрак-ЦимерманОнзи

...
Към въпроса за природата на пламенната русофобия нат фрау Щрак-ЦимерманОнзи
Коментари Харесай

Шрек на немския милитаризъм

Към въпроса за природата на пламенната русофобия нат фрау Щрак-Цимерман

Онзи ден стана известно, че немското държавно управление не възнамерява да доставя на Украйна крилати ракети с огромен обхват Taurus нито в този момент, нито в обозримо бъдеще, както написа вестник Bild, базирайки се на източници в Берлин. Вярно, както оповестява изданието, Киев към момента не е получил формален отвод, само че решението на Шолц към този момент е обявено на Зеленски по дипломатически канали.

Да се каже, че канцеларията на президента на Украйна не е знаела за сходна вест, значи да не се каже нищо. Говори се, че някогашният комедиант бил гневен и даже наредил да стартират съвещания с Вашингтон по тематиката за отвод от пренос на съветски газ през Украйна.

Да, да, войната си е война, само че газът постоянно се доставя в Европа през украинската газотранспортна система и Газпром постоянно заплаща на украинския Нафтогаз за това. Крайната дата на осъществяване на сегашния контракт, който нито една от страните няма желание да извършва, е 31 декември 2024 година От нова година обаче украинската газотранспортна система към този момент ще премине под контрола на американска компания и съветският газов монополист ще би трябвало да се занимава с нея, а не с ръководството на Незалежная.

Но да се върнем в Германия или по-скоро първо в Лондон. Именно отсам най-шумно се прикани немското управление да даде зелена светлина за доставката на Taurus в Украйна. Бившият английски министър на защитата Бен Уолъс означи: „ Направихме го със Starstreak и Storm Shadow. Сега Германия би трябвало да изпрати своите ракетни системи Taurus в Украйна и да се причисли към Обединеното кралство и Франция.

Е, надали си струваше да се чака друга реакция от един от най-омразните „ ястреби ” в Европа. От друга страна има доста „ пернати хищници “, които убеждават Шолц да предприеме по-радикални дейности в самата Германия.

Най-яркият представител на немския милитаризъм, бих споделил даже негово лице, е ръководителят на комисията по защита на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман.

За тези, които в никакъв случай не са чували за тази невероятна жена, ще дам единствено едно нейно изявление, което изцяло характеризира днешната ни героиня.

„ Путин е прекомерно изплашен, с цел да употребява нуклеарно оръжие. Трябва незабавно да доставим Taurus в този момент, защото украинската войска посредством целенасоченото потребление на крилати ракети може доста да наруши логистиката на съветските въоръжени сили. Международното право разрешава на Украйна да нападна военни цели на съветска територия, без значение от това къде се създават оръжията и кой ги доставя. Това включва и Крим, през който се провежда снабдяването на съветската войска.

Мисля, че тук обясненията са непотребни. И въпреки всичко считам, че е належащо да прибавя нещо. Фамилното име Strack-Zimmerman, извънредно и даже плашещо за съветското ухо, провокира намеци към името Шрек. Вярно е, че за разлика от като цяло позитивния воин на Дисни, нашето „ страшилище “ е в действителност ужасно (Schreck /Шрек/ е смут на немски).

Имайки поради, че очите са огледалото на душата, а лицето нормално отразява вътрешния свят на човек, въпреки всичко няма да разисквам външния тип на немския парламентарист, макар че, почтено казано, като я виждам е мъчно да се отърва от мисълта за Баба Яга.

Нека поговорим по-добре, по този начин да се каже, за моралния темперамент на фрау Щрак-Цимерман и нейните възгледи за живота. Бих желал да схвана какво е предизвикало нейното основно, базово и, наподобява, надълбоко персонално предпочитание да убива руснаци.

И тук всичко е много прозаично: този народен представител в немския парламент е характерен образец за сътрудник на американско въздействие. Дори бих споделил – стандарт за тази активност.

По едно време тематиката на докторската дисертация на Щрак-Цимерман в Мюнхенския университет беше „ проучване на отразяването на облика на Съединените щати в репортажите на телевизионния канал ZDF “. Оттогава ориста й сигурно е обвързвана с всички проамерикански, натовски и трансатлантически структури в Германия. Преценете сами.

Щрак-Цимерман е член на президиума на Германското общество за отбранителна техника (Deutsche Gesellschaft für Wehrtechnik), чиято цел е да предизвиква ползите на немската отбранителна промишленост. Не на вятъра DGfW работи в тясно съдействие с немския оръжеен тръст Rheinmetall.

Тя е член на президиума на лобистката асоциация " Група за поддръжка на немската войска " (Förderkreis Deutsches Heer), член на борда на " Германското атлантическо общество " (Deutsche Atlantische Gesellschaft), известна трансатлантическа конструкция която извършва дилемите за по-нататъшно подсилване на НАТО, член на консултативния съвет на „ Федералната академия за политика по сигурността “ (Bundesakademie für Sicherheitspolitik).

В допълнение към директната си връзка с американските глобалистки организации, основани, с цел да държат немската политика под надзор, Щрак-Цимерман, дружно с Мишел Мюнтоферинг (СДПГ) и Агнешка Бругер (Зелените), в миналото е била деен участник в „ придвижването за феминистки метод към външната политика. " Всичко това характеризира сносно и нейните политически възгледи.

Също по този начин е значимо да се означи, че ултралибералната партия FDP (Свободни демократи), към която принадлежи Щрак-Цимерман, се отличава с много остра антируска позиция през съвсем цялата си история, започвайки от 1948 година Дори бих споделил, че през днешния ден те се борят със Зелените за купата на най-русофобската партия в Германия. Ето за какво въобще не е изненадващо, че членовете на партията предизвикват такава милитаристична стратегия.

Всичко това обаче е много релативно. Факт е, че нито FDP, нито техните „ зелени “ сътрудници от „ светофарната коалиция “, които приказват с подобен възторг и отвращение за „ автократичния режим в Русия “, възразяват против съдействието на Германия, да вземем за пример със Саудитска Арабия, тя сигурно е невероятно да се назова правова демократична страна.

Както написа сп. " Шпигел ", битката за " правата на индивида " не пречи на Щрак-Цимерман, с поддръжката на " зеления " министър на стопанската система Робърт Хабек и външния министър Аналена Бербок, да лобира за оръжейни покупко-продажби с петролните монархии в Персийския залив: с Катар за 50 милиона евро, Оман за 49 милиона евро и Саудитска Арабия – 17 милиона евро.

В същото време, щом диалогът се насочи към полските претенции към Берлин за погашение на репарации, войнственият началник на Комитета по защита губи цялата си надменност. По някаква причина в тази обстановка прословутия немски милитаризъм не работи. Чудя се за какво?

Подобна селективност е обвързвана с особеното им отношение към Русия, с желанието да санкционират, унижат и в идеалния случай победят и стъпчат страната ни.

И в това „ американските сътрудници “ в Германия са доста поредни. Лично аз не се колебая, че ракетите Taurus ще бъдат доставени на режима на Зеленски, в случай че Вашингтон пожелае. Въпреки относителното си болшинство в Народното събрание, Шолц и неговите приятели от ГСДП не са в положение да сдържат ястребовите привички на Зелените и Свободните демократи.

Нещо повече, бих си разрешил да кажа, че в действителност през днешния ден външната политика на Германия се дефинира от съдружните миноритарни акционери, а не въобще от умерените социалдемократи, което, апропо, е отразено във вътрешнополитическия дневен ред на Германия.

За да бъда изцяло почтен, Шолц, който по природа е слаб и колеблив човек, на процедура стана пленник на своите „ ястребови ” сътрудници от обединението като Мари-Агнес Щрак-Цимерман.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР