Към този момент очакванията за летния сезон са за около

...
Към този момент очакванията за летния сезон са за около
Коментари Харесай

Очакваме най-голям ръст на туристите от Чехия, Полша и Германия

Към този миг упованията за летния сезон са за към 5% растеж на задграничните туристи в България, като това ще надгради напъните ни от предходната година, когато се записва 5,7% растеж и 5 300 000 задгранични туристи от юни до септември . Това сподели пред публицисти министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи " Фокус ".

„ На този стадий максимален растеж като декларирани туристически пазари от Чехия, Полша, Германия, Израел, Холандия, несъмнено и от Румъния, Сърбия, Македония и Турция. Тук бих желала да обърна особено внимание на пазар Русия, който е извънредно значим за България. Ние поставяме огромни старания, прелестно е съдействието ни с ръководителя на съветския туризъм Олег Сафонов. Това, което се следи и в действителност демонстрира дълготраен интерес към България, е спадът на чартърните полети за сметка на увеличение на поръчките за постоянните самолетни линии. Броят на пасажерите, които желаят да пътуват с постоянни линии се усилва и на двете летища – във Варна и в Бургас, с към над 30%, дори във Варна с към 66%. Това, несъмнено, е за сметка на спада на чартърните полети. Именно това изяснява въпросното компенсиране и на процедура, че дестинацията се трансформира в постоянна такава за съветския туристически пазар. За да има повече постоянни полети, това значи, че е нужен непрекъснат туристически поток “, сподели министърът на туризма.

Ангелкова уточни, че без значение от огромната конкуренция в ценово отношение, която България среща в лицето на туристическите артикули на Турция и Египет, страната ни продължава да бъде конкурентна за съветския пазар.

„ Аз персонално се надявам, че в случай че има някакъв спад в резултат на доста ниския курс на рублата, което ние отчитаме като опасности във връзка с този пазар, той да бъде в границите на към 1% до 3% и да не се усети. Другата седмица ще участвам на стопански конгрес в Санкт Петербург и се надявам там в допълнение да разясняваме провокациите, които имаме на съветския пазар “, разяснява Ангелкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР