Към този момент нямаме гаранции за компенсации за цените на

...
Към този момент нямаме гаранции за компенсации за цените на
Коментари Харесай

Митрев от БСК: Нямаме гаранции за компенсации за цените на тока

„ Към този миг нямаме гаранции за обезщетения за цените на тока “, съобщи в ефира на бТВ Добри Митрев, ръководител на управителния съвет на Българската стопанска камара.

По думите му бизнесът още на 14 март е договорил с премиера основаването на работна група, която да търси резистентен механизъм за прогнозируеми цени на електрическата сила, само че това не се е случило.

„ Уговорката за обезщетения беше до 30 април. От през вчерашния ден Компенсации за тока няма. Готвим се за митинги, в случай че българското държавно управление не осъзнае голямата си роля “, сподели още Митрев. Той добави, че стопанската система на страната ще катастрофира.

„ Ние сме на една и съща позиция с бизнеса. Когато става дума за поддръжка в сходни рецесии няма по какъв начин да се работи другояче с изключение на да се търси държавна поддръжка “, сподели Пламен Димитров от КНСБ. Той добави, че компаниите, които не могат да се оправят би трябвало да имат опция да потърсят поддръжка за май и юни месец.

„ Ресурси би трябвало да има до юни в това число “, разяснява Димитров.

Според Митрев страната е дала като обезщетения за бизнеса доста по-малко в сравнение с твърди Кирил Петков.

„ До момента сумата е в пъти по-малко. От 1 януари до 30 април са изплатени 1 милиарда и 400 млн. лв. “, сподели Митрев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР