Към тази сума ще бъдат добавени и лични дарения от

...
Към тази сума ще бъдат добавени и лични дарения от
Коментари Харесай

Хаос Груп дарява 200 000 лв. за медицинска техника

Към тази сума ще бъдат добавени и персонални дарения от чиновниците

Животоспасяваща здравна техника ще бъде закупена с дарени от софтуерна компания
(снимка: CC0 Public Domain)

Българската софтуерна компания Хаос Груп подарява 200 000 лева за закупуване на животоспасяваща техника и консумативи, нужни на лечебните заведения за справяне с епидемията от Covid-19 в България.

Към тази сума ще бъдат добавени и персонални дарения от чиновниците на компанията в София, които подеха самодейността за дарителска акция в поддръжка на лечебните заведения и техните екипи.

Дарението се реализира с посредничеството на Фондация BCause, сътрудник на акцията #ЗаДоброто против Covid-19 в България. Фондацията получава всекидневно информация за потребностите на необятен кръг лечебни заведения в страната и спомага за поръчката и доставката на нужните техника и материали.

„ Въпреки рекомендацията за обществена отдалеченост, в тази спешна обстановка ние сме още по-свързани като част от едно общество. Важно е да запазим солидарността между тях и да помогнем на тези, които имат потребност ”, съобщи Петър Митев, съосновател и изпълнителен шеф на Хаос Груп.

С дарената сума от компанията е планувано закупуване на няколко респираторни апарата за лечебни заведения, както и защитно облекло и консумативи за медицинските екипи. Апаратурата ще бъде доставена на лечебните заведения по отношение на настоящите потребности все още на поръчката.
още по тематиката
В края на м. март за същите цели ще бъде ориентирана и сумата, дарена от чиновниците на компанията, която се събира сега. Хаос Груп работи в региона на компютърната графика и има офиси в София, Лос Анджелис, Токио и Сеул.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР