Към списъка с дарители, подпомагащи българските медици в борбата им

...
Към списъка с дарители, подпомагащи българските медици в борбата им
Коментари Харесай

Пловдивският завод „Юрий Гагарин“ дари 100 000 лева за борбата с коронавируса

Към листата с донори, подпомагащи българските медици в битката им с коронавирусната зараза, се причисли и „ Юрий Гагарин “АД.

Предприятието, водач в производството на опаковки от хартия и филтри за цигари, обществено оповести, че е дарило 100 000 лв. за закупуване на медицински консумативи и съоръжение на четири пловдивски лечебни заведения.

Пълният текст на прессъобщението е оповестен на интернет страницата на сдружението:

„ Във връзка с нуждата от обезпечаване на персонални защитни средства, дезинфектанти, здравна инсталация и консумативи, свързани с диагностиката и лекуването на пациенти с COVID-19, „ Юрий Гагарин “ АД подари сумата от 100 000 лв., разпределени поравно сред пловдивските лечебни заведения УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД, МБАЛ „ Свети Пантелеймон “ ЕООД, МБАЛ „ Свети Мина “ ЕООД и Медицински Университет – Пловдив.

„ Юрий Гагарин “ АД споделя визията, че е нужно национално отговорно държание от страна на българските предприятия, като в този тежък миг напъните на всички би трябвало да бъдат ориентирани в поддръжка на медицинските експерти. Адекватната и навременна помощ освен ще способства за запазване на живота и здравето на жителите, само че и ще помогне за по-бързото превъзмогване на последствията от изключителните ограничения. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР