Към публикувания за обществено обсъждане проект на Закона за въвеждане

...
Към публикувания за обществено обсъждане проект на Закона за въвеждане
Коментари Харесай

Проект на Закона за въвеждане на еврото в Република България – след мъглата пак мъгла

Към оповестения за публично разискване план на Закона за въвеждане на еврото на 25 март на Портала за публични съвещания при Министерския съвет със период до 24 април т.г. има 10 оповестени мнения към 18 април (https://strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=8241). Какво остава прикрито зад текстовете в проектозакона и при осведомителната тактика в тази връзка.

Член 5 от проектозакона гласи: „

Логично поражда въпросът: Защо не е записан валутният курс, по който ще стане обмяната? Само от текстовете в Преходните и Заключителните разпореждания може да се допусна, че той може би ще бъде 1,953:1. Тези разпореждания обаче елементарно могат да бъдат променяни. Отговорът на горния въпрос може да се търси в процедурата за установяване на валутния курс, която се вкарва в: - член 140, параграф 3: “

Защо обаче създателите на проектозакона пропущат да упоменат параграф 2 на член 140, който гласи: „

а точно:.



Трябва да се означи, че представителят на страната, претендент за еврото няма право на глас при разискване на обменния курс.

Следва, че обменният курс не е избран и всички съглашения, заявления и изявления във връзка с него и изгодите от приемане на еврото са положителни пожелания и стръв за наивниците.

2. Остават още няколко открити въпроси, които не са наранени в проектозакона. Спекулира се, че той третира единствено процедурата по въвеждането на еврото, само че в наименованието на проектозакона липсва „ процедура “. По този метод се прави опит да се скрие въздействието от приемането на еврото върху бъдещото на България като член на Европейския съюз. В информационната тактика и извършени мероприятия се подчертава единствено върху избрани аспекти на това действие-евтини заеми, по-приемливи условия за непознати вложения, липса на разноски за превалутиране и така нататък Не се дискутират въпроси като:

- Колко ще тежи нашият глас при взимане на решения от Европейската централна банка откакто според член 10,2 от Устава на ЕЦБ „

-         

-         

Как България ще отстоява националния интерес откакто нейното присъединяване в Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз е едвам 0,3% и вероятно към 6-7 % вероятно присъединяване в капитала на ЕЦБ? Не е сложен изводът, че България ще извършва категорично решенията на ЕЦБ.

- Какви отговорности ще зародят за България след влизането в еврозоната като се има поради заявката на Еврокомисарят по бюджета Йоханес Хан от 7.06.2023 година „. “1 Това е цъкаща бомба съгласно Зигфрид Мурешан, водещ евродепутат по бюджета и член на групата на консервативната Европейска национална партия. През 2023 година ЕЦБ употребява цялата сума от 6 620 милиона евро, заделена в провизиите за финансови опасности, за отчасти компенсиране на загубите, зародили през годината. След освобождението на тази провизия загубата на ЕЦБ възлиза на 1 266 милиона евро (2022: нула). Основният мотор на тази загуба са забележителните чисти разноски за лихви.2 Какво ще бъде въздействието върху България в случай че избухне тази бомба?

Основни съставни елементи на доклада за приходите и разноските на ЕЦБ 3 Нетни лихвени приходи/(разходи) 3





-Ще бъдат ли употребявани финансовите запаси на България за избавяне на ЕЦБ от смъртоносната дългова серпантина?

Според Luis de Guindos, вицепрезидент на ЕЦБ от 10.01.2024 година „. “4 Според ЕЦБ към 15.04.2024 година индустриалното производството през м. февруари е 97,4% по отношение на равнището от 2015 година Износът на артикули и услуги е с 2,6% по-нисък по отношение на същия интервал през 2015 година, а вносът – с 2,5% също по този начин по-нисък.5 Защо би трябвало да бързаме да влизаме в еврозоната, когато тя има проблеми? Защо Българска народна банка не разгласява своя разбор за икономическото развиване на Европейски Съюз, вероятности и опасности за Еврозоната и за България?

3. Всеизвестно и неоспоримо е, че парите вършат един човек подвластен от различен, една компания от друга, една страна от друга страна. А най-силна е онази страна, която печата парите/валутата, тъй като всички останали са подвластни от нейното снизхождение да отпусне повече банкноти при потребност. Засега на България е разрешено да сече единствено българските евромонети, които да дрънкат вместо бонбонки в празните джобове на по-голямата част от популацията. Не слага ли това България според от ЕЦБ, респ. от Европейската комисия, респ. за приемане на решения, наставления, регламенти на комисията, които опонират на националния ни интерес, пречат за ускорение на икономическото развиване, за стимулиране на значими за националната ни сигурност браншове, производства?

- Какво значи Съвета на европейския съюз „ Означава ли това, че България губи всякакво право на лична парична и финансова политика? Как ще се защищити стопанската система на България от възможна обезценка на еврото при неразбираеми и бурни процеси и волатилност на международния валутен пазар? Анализаторите на iBanFirst (регулирана платежна институция, упълномощена да работи в целия Европейски съюз) предлагат на българските компании да подхващат ограничения за отбрана от валутния риск, с цел да запазят конкурентоспособността си на интернационалните пазари.6

Как този разбор кореспондира с включените в Раздел ІІ на проектозакона правила като осведоменост, бистрота, успеваемост изгодност? Не се ли организира манипулиране на публичното мнение за преобразяване Република България в колония на Европейския съюз?
Key euro area indicators, https://www.ecb.europa.eu/stats/ecb_statistics/key_euro_area_indicators/html/index.en.html#real4 трендове на валутния пазар, които ще влияят на международната стопанска система и у нас, https://manager.bg/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8/4-tendencii-na-valutnia-pazar-koito-ste-vazdeistvat-na-svetovnata-ikonomika-i-u-nasИнформационната мъгла към Еврозоната, https://pogled.info/svetoven/evropa/informatsionnata-magla-okolo-evrozonata.151883
Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6215Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед6746Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед49480Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед28805Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед42779Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед554608Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед184189
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР