Към настоящия момент прокуратурата не разполага с конкретни доказателства за

...
Към настоящия момент прокуратурата не разполага с конкретни доказателства за
Коментари Харесай

Разпитани са редица магистрати за евентуални контакти с Мартин Божанов-Нотариуса

Към сегашния миг прокуратурата не разполага с съответни доказателства за връзки на магистрати с Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото. Това съобщи особено за NOVA наблюдаващият прокурор по делата, свързани с двамата мъже.

Софийската градска прокуратура има информация за връзки на съдии с Божанов, само че не и за естеството на тези връзки, т.е. дали те са с незаконен темперамент, и дали да вземем за пример са били манипулирани каузи в интерес на Мартин Божанов или в тези връзки не е имало нищо аморално или нелегално.

В „ Интервюто в новините на NOVA ” пред Даниела Тренчева - наблюдаващият прокурор по делото, обвързвано с Нотариуса, съобщи, че има доказателства, добити посредством специфични разследващи средства, по отношение на връзки на движимости лица с Божанов.

Разпитани са редица магистрати по отношение на контактите им с Мартин Божанов-Нотариуса. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото.

„ Считаме, че не е редно да изнасяме информация за имена на съответни магистрати, защото тази информация предстои на инспекция ”, съобщи Йордан Петров, прокурор в Софийската градска прокуратура.

Проверяват се нередности по съответни каузи. „ При какви условия прокурорът е вземал решенията си. Например - на преустановяване на делото, било ли е цялостно следствието. Ако не е било, нали, какво е пропуснато, в случай че се касае за фрапантни дефекти, това е доказателство, че по делото може да има въздействие ”, съобщи прокурор Петров.

Целта е да се потвърдят освен връзки и познанства с Нотариуса, а дали те имат незаконен темперамент. „ Имаме информация, в това число добита посредством специфични разследващи средства, за да вземем за пример връзки от хора от обкръжението на Божанов с съответни движимости лица. При това такива, които са изготвяли експертизи в негова изгода ”, съобщи Петров.

Разследва се и имал ли е връзки с Мартин Божанов-Нотариуса - някогашният основен прокурор Иван Гешев. „ Предвид налична информация в медийното пространство, да вземем за пример имам предвид тази, изнесена от Ивайла Бакалова, да, изследва се допустима съпричастност на някогашния основен прокурор Иван Гешев към групата на Нотариуса ”, разяснява наблюдаващият прокурор.

Що се отнася до популяризираната фотографията на изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов с Петьо Петров-Еврото пред ресторанта " Осемте джуджета " - прокурор Йордан Петров посочи, че няма пълномощия да проверява Сарафов. „ Аз проучвам активността на Петьо Еврото, и на всички останали магистрати, с изключение на господин Сарафов ”, посочи прокурор Петров.

Връзка сред двамата може да бъде разследвана единствено от специфичния прокурор Даниела Талева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР