Към момента засилен мигрантски натиск към страната ни по море

...
Към момента засилен мигрантски натиск към страната ни по море
Коментари Харесай

Командирът на ВМС увери: Мигрантски натиск по море към страната ни няма

" Към момента засилен мигрантски напън към страната ни по море няма ". Това съобщи във Варна командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Той изясни, че няма данни и не се чака нещо сходно да се случи по морската ни държавна граница.

„ Готовност за реагиране има. Предприетите ограничения по зелената граница са съответно реагиране на съответните институции по знаци. Все отново е добре да бъдем подготвени. Но минали мигранти няма ”, заключи командирът на Военноморски сили.

Контраадмирал Петев показа пред медиите програмата за осъществяване на националната осведомителна стратегия на Министерство на защитата „ Бъди боец “. Във Варна тя ще е в сряда, 10 април.

В този ден от 15.00 до 15.30 часа в региона на пристанището ще има проява на интервенция по преодоляване на транспортен съд, завзет от терористи. В демонстрацията ще се включат вертолет „ Пантер ” от морската авиобаза „ Чайка ”, катер и бързоходни лодки.

Програмата планува още разглеждане от жители на минен ловджия „ Цибър ” на Морска гара. Пред входа на Морската градина пък ще бъдат показани въоръжение и бойна техника. Варненци ще могат да прегледат от близко „ пустинните котки ” на Военна полиция и водолазна лодка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР