Към момента сумата, която е внесена във Фонда за сигурност,

...
Към момента сумата, която е внесена във Фонда за сигурност,
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Лукойл трябва да внесе 69 млн. лв. за декември

Към момента сумата, която е импортирана във Фонда за сигурност, е по-малкa

Министърът на стопанската система и индустрията  ов разгласи, че до 15 февруари ще разгласи вноската по Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз, която " Лукойл " следва да преведе за януари във Фонд " Сигурност на електроенергийната система ".

Вноската за декември, която " Лукойл " би трябвало да направи, е 69,9 млн. лв.. Към момента сумата, която е импортирана във фонда, е по-малко, сподели министърът по време на взаимно съвещание на парламентарните икономическа и енергийна комисии.

Председателят на Фонда Диан Червенкондев, който участва на взаимното съвещание, уточни, че компанията е била известена, че има разминаване в заявеното като стойност обвързване към Фонда по отношение на избраното от министъра на стопанската система и документално е била поканена да предекларира вноската и в оптимално къс период тя да бъде импортирана.

" Досега това не се е случило, а до края на януари няма и подадена нова декларация, сподели Червенкондев. В този интервал от компанията апелират заповедта на министъра пред Върховния административен съд (ВАС), като на 9 февруари Върховен административен съд се произнася, че не удовлетворява настояването за прекъсване на предварителното произвеждане на тази заповед ", изясни ръководителят на Фонда.

По инструкции на Националната организация за приходите от Фонда са уведомили " Лукойл ", че административното произвеждане започва и компанията може в 14-дневен период да заплати дължимата такса, избрана от икономическия министър, с към този момент изчислените законоустановени лихви. " Очакваме този 14-дневен период да завърши, в случай че това не се случи, ще издадем акт за определяне на тези отговорности и ще ги предадем на Национална агенция за приходите да предприеме дейности по събирането им от сметка на Фонда ", сподели Червенкондев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР